Οι μέρες προχωρούν και σταδιακά μπαίνουμε στην τελική ευθεία για το ντραφτ με τις ομάδες ήδη να κάνουν τα σχέδια τους, όχι μόνο για την βραδιά της 21ης Ιούνη αλλά και για την περίοδο της «Free Agency», που αρχίζει στην 1η Ιουλίου.

  • Σύμφωνα με τον Άντριαν Βοζναρόφσκι, Σανς και Μπουλς ενδιαφέρονται να εντάξουν στο δυναμικό τους τον Πάτρικ Μπέβερλι, ενώ και η ομάδα στην οποία αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια, Λος Άντζελες Κλίπερς, θα ήθελε να τον διατηρήσει στο ρόστερ της.
  • Το ίδιο ισχύει για τον Ρίκι Ρούμπιο σχετικά με ομάδες, που έχουν κενό στην θέση του ποιντ γκαρντ και ψάχνουν έμπειρους παίκτες ώστε να βοηθήσουν στην εξέλιξη των νεότερων γκαρντ σε ένα σύνολο, όπως αυτό του Σικάγο ή του Φίνιξ.
  • Παρά τον σοβαρό τραυματισμό του Κέβιν Ντουράντ, Νετς, Κλίπερς, Λέικερς και Νικς ενδιαφέρονται ακόμη να υπογράψουν μαζί του. Τουλάχιστον αυτό ισχυρίστηκε ο δημοσιογράφος, Ντέιβιντ Άλντριτζ της ιστοσελίδας «The Athletic».
  • Οι Λέικερς, αν έχουν ακόμα στην κατοχή τους το νούμερο «4» του ντραφτ την βραδιά διεξαγωγής του, είναι πιθανό να μην ολοκληρώσουν κάποια ανταλλαγή σχετικά με τον Άντονι Ντέιβις, σύμφωνα με τον Άντριαν Βοζναρόφσκι του ESPN. Σύμφωνα με τον γνωστό δημοσιογράφο, η ομάδα του Λος Άντζελες δεν είναι φαβορί για καμία περίπτωση «free agent» από το «πάνω ράφι».
  • Λέικερς, Νικς και Μάβερικς θα ενδιαφερθούν για τον Κέμπα Ουόλκερ, αν και εφόσον δεν υπογράψει στους Χόρνετς. Τουλάχιστον αυτό υποστήριξε ο Άντριαν Βοζναρόφσκι σε εκπομπή του ESPN. Να θυμίσουμε ότι ο Ουόλκερ μπορεί να υπογράψει σούπερμαξ συμβόλαιο, το οποίο όμως, μπορούν να του το προσφέρουν μόνο οι Χόρνετς.
  • Οι Πέλικανς θα ήθελαν να τελειώσουν την «υπόθεση Ντέιβις» πριν από το ντραφτ της 21ης Ιουνίου σύμφωνα με όσα είπε ο Βοζναρόφσκι.
  • H Νέα Ορλεάνη θα ήθελε και συμμετοχή τρίτης ομάδας σε περίπτωση ανταλλαγής με την Νέα Υόρκη σχετικά με τον Άντονι Ντέιβις. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η «New York Post», οι Πέλικανς δεν βρίσκουνν ιδιαίτερα ελκυστικό τον κορμό νέων παικτών των Νικς. Μάλιστα, η ομάδα της Νέας Ορλεάνης θεωρεί ότι το πιο ελκυστικό πακέτο μπορεί να το προσφέρουν οι Σέλτικς.
  • Τζαζ, Πέισερς και Σέλτικς(αν αποχωρήσει ο Ίρβινγκ) είναι πιθανό να δείξουν ενδιαφέρον για τον Μάικ Κόνλει των Μέμφις Γκρίζλις, όπως υποστήριξε ο Βοσναρόφσκι.
  •  Στους Σανς αρέσει πολύ η περίπτωση του Τζάρετ Κάλβερ αναφορικά με το νούμερο «6», που έχουν στην κατοχή τους στο φετινό ντραφτ. Αυτό αναφέρει τουλάχιστον το «Sports Illustrated για τον νεαρό πρώην γκαρντ-φόργουορντ του Τέξας Τεκ.