Λέικερς και Πέλικανς «τράβηξαν» την σκανδάλη αναφορικά με τον Άντονι Ντέιβις και από την επόμενη σεζόν θα φοράει την φανέλα των «Λιμνάθρωπων». Από την άλλη, οι Πέλικανς πήραν του Μπολ, Ίνγκραμ και Χαρτ μαζί με τρία πικ πρώτου γύρου. Ας δούμε τις φήμες που αναδείχθηκαν μετά αυτό το πολύ σημαντικό trade.

  • Διάφορες ομάδες εκφράζουν ήδη ενδιαφέρον για το νούμερο 4 του ντραφτ, που έχουν πλέον στην κατοχή τους οι Πέλικανς, μετά την ανταλλαγή του «AD», σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Άντριαν Βοζναρόφσκι.
  • Όπως τόνισε ο Μαρκ Στέιν, ο Κέμπα Ουόλκερ αποτελεί τον πρώτο στόχο των Λέικερς, μετά την απόκτηση Ντέιβις. Να θυμίσουμε ότι ο σταρ των Χόρνετς μένει ελεύθερος τον Ιούλη και μπορεί να επιλέξει , χωρίς περιορισμούς σε ποια ομάδα θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν. Οι μόνοι που μπορούν να του προσφέρουν σούπερ-μαξ συμβόλαιο είναι οι Χόρνετς.
  • Οι Λέικερς, επίσης, κοιτούν την περίπτωση του Ντέρικ Φέιβορς. Τουλάχιστον αυτό υποστηρίζουν πηγές του «The Athletic». Οι Τζαζ επρόκειτο να αποφασίσουν αν θα τον κρατήσουν και την επόμενη σεζόν στις 30 Ιουνίου(θέλουν χώρο στο μισθολόγιο τους ενόψει της «free agency). Ο Φέιβορς έχει ακόμη 2 χρόνια στο συμβόλαιο του με τους Τζαζ για τα οποία θα αμειφθεί με περίπου 37 εκατομμύρια δολάρια.
  • Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του ESPN, Τιμ Μπόντεπς, η κατάσταση των πικ που απέκτησαν οι Πέλικανς έχει ως εξής:

2019: Νούμερο 4 του ντραφτ

2021: Προστατευμένη επιλογή μέχρι το νούμερο 8 για τους Πέλικανς, από τα 8 και κάτω καταλήγει στους Λέικερς και η Νέα Ορλεάνη αποκτάει αυτόματα το πικ της επόμενης χρονιάς(2022) των Λέικερς

2023: Δικαίωμα ανταλλαγής των πικ πρώτου γύρου μεταξύ των δύο ομάδων

2024: Το πικ πρώτου γύρου των «Λιμναθρώπων», το οποίο οι Πέλικανς μπορούν να μεταφέρουν για την επόμενη σεζόν(2025) εάν το επιθυμούν

  • Από την άλλη, οι Σέλτικς αρνήθηκαν να προσθέσουν στο πακέτο τους για τον «AD» τον Τζέισον Τέιτουμ και αυτός ήταν ο βασικός λόγος που δεν προχώρησε το ντιλ, σύμφωνα με τον Μαρκ Στέιν.
  • Σύμφωνα με τον Κρις Μπουχέρ, ο Κέβιν Ντουράντ και ο Κάιρι Ίρβινγκ συναντήθηκαν πρόσφατα και συζήτησαν το ενδεχόμενο να αγωνιστούν μαζί.
  • Ο Μπομπ Μάιερς, GM των Ουόριορς τόνισε ότι δεν γνωρίζει τις προθέσεις του Κέβιν Ντουράντ σχετικά με το μέλλον του και τι θα αποφασίσει σε λίγες ημέρες από τώρα.
  • Σύμφωνα με αρκετά αμερικάνικα μέσα, ο Κρις Πολ σκέφτεται να αποχωρήσει από τους Ρόκετς με τα σενάρια που τον θέλουν στους Λέικερς να «φουντώνουν», μετά την ανταλλαγή του Ντέιβις.