Το πολλαπλό ζήτημα του φετινού καλοκαιριού για τους Nets δεν είναι άλλο από τις δύο -πιθανότατα- ανταλλαγές που θα ωθήσουν εκτός Brooklyn τους Kevin Durant και Kyrie Irving, σε ένα κρεσέντο κινήσεων που θεωρητικά τους αποδυναμώνει αισθητά.

Πρακτικά όμως;

Έμπειρες προσθήκες

Χωρίς ακόμα να ληφθούν υπόψιν τα καίρια ανταλλάγματα που θα αποκτήσουν για χάρη των δύο απόλυτα κορυφαίων τους παικτών εν ευθέτω χρόνω, οι Nets έχουν καταφέρει να γεμίσουν καίρια και εμπειρικά τα φτερά τους με έναν εκ των πιο υποτιμημένων σκόρερ στο ΝΒΑ, τον TJ Warren, που σαφώς και δεν είναι ένας παίκτης υπό μοτίβου Rebuilding.

Την ίδια στιγμή μάλιστα, ένας από τους πιο σύγχρονους και πλήρεις ρολίστες forwards της Δύσης, ο Royce O’Neale, κατέφθασε από τους Utah Jazz για ένα pick 1ου γύρου και αναβαθμίζει άρδην την αποτελεσματικότητα της νέας του ομάδα τόσο στα μετόπισθεν όσο και στο rebounding.

Όπως ήδη αναφέρθηκε, δεν είναι κινήσεις με στόχο το μέλλον αλλά με στόχο το παρόν, με τους δύο wings και την προσθήκη τους σε ένα ρόστερ που ήδη είχε στη διάθεσή του σημαντικά γρανάζια όπως οι Seth Curry, Patty Mills και Joe Harris να καλύπτουν σε πρώτο χρόνο το κενό του φιλότιμου μεν άτσαλου δε Bruce Brown και να αναβαθμίζουν το περσινό ρόστερ άμεσα.

Κρατούν τα χαρτιά στα χέρια τους

Δύο προσθήκες, και μάλιστα ρολιστών, δύσκολα αλλάζουν το εν γένει γίγνεσθαι σε έναν οργανισμό που βρίσκεται μερικά μόλις βήματα πριν από έναν τεραστίων διαστάσεων γκρεμό ο οποίος φέρει το πρόσωπο του KD.

Ουσιαστικά, με το trade που έφερε στην πόλη το 2013 τους Paul Pierce και Kevin Garnett ακόμα να πλανάται πάνω από τη Νέα Υόρκη, η πίεση που έχει το front office για ένα όσο το δυνατόν καλύτερο trade για χάρη του Durant είναι τεράστια.
Ωστόσο, έχει ένα τεράστιο πλεονέκτημα…

Είτε επιλέξει να κάνει All In βρίσκοντας δύο -για παράδειγμα- κοντά στο επίπεδο του All Star έμπειρους αθλητές είτε να ξυλώσει το υπάρχον ρόστερ και να το καλλιεργήσει ξανά από την αρχή γύρω από τους νεαρούς Ben Simmons, Cam Thomas και Niclas Claxton δεν υπάρχει λάθος επιλογή -κάτι που μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες ενός αποτυχημένου σε βάθος χρόνου deal από πλευράς Nets.

Θεωρώ πως στο Brooklyn θα κοιτάξουν το παρόν τους σε σχέση με το “αύριο”…