Το μήνυμα «είμαστε άνθρωποι και όλες οι ζωές έχουν σημασία» επιθυμεί τις τελευταίες ημέρες να περάσει ο κόσμος στον πλανήτη ολόκληρο και ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής.

Μετά τη δολοφονία του George Floyd όλα έχουν αλλάξει και ο κόσμος προσπαθεί να εξαλείψει τον ρατσισμό που υπάρχει στις ημέρες μας για ένα καλύτερο “αύριο”.

Έτσι κάνουν μάλιστα και πολλοί αθλητές και ομάδες από το “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ. Νωρίτερα είδαμε πως και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στήριξε τους συμπολίτες του με έναν ξεχωριστό τρόπο

Το ίδιο έπραξαν και οι Sacramento Kings μαζί με κάποιους αθλητές τους. Κατέβηκαν στην πορεία της Πολιτείας τους μαζί με τον λαό και προσπάθησαν να περάσουν το δικό τους μήνυμα. 

Ο αστέρας της ομάδας των Kings Harrison Barnes μίλησε εμφανώς επηρεασμένος από όλο το σκηνικό στο μικρόφωνο και πέρασε το δικό του μήνυμα τονίζοντας:

 «Μόνο οι διαδηλώσεις δεν φτάνουν, πρέπει να κάνουμε την πραγματική αλλαγή, αλλιώς δεν θα τη δούμε. Πρέπει να είμαστε επαγρύπνηση, όλοι νοιαζόμαστε για την κοινότητά μας, γι’ αυτό είμαστε εδώ. Πρέπει να νοιαστούμε για το ποιοι μας εκπροσωπούν. Αν έχετε χρόνο να είστε εδώ, τότε έχετε χρόνο να πάτε σπίτι, να δείτε τους ανθρώπους σας και να δείτε αν αποφασίσετε αν είστε μέρος του προβλήματος ή της λύσης. Θα πρέπει να ψηφίσετε στις εκλογές και να δείτε πως μπορείτε να βοηθήσετε, όπως κι εγώ. Αυτή είναι η δύναμή μας. Δεν έχουμε καμία δικαιολογία».

Δείτε τα σχετικά δημοσιεύματα: