Ο Luka Doncic ίσως είναι αυτή τη στιγμή ο πιο smooth και ασταμάτητος παίκτης στον κόσμο, με την ικανότητά του στο 1 on 1, το κοφτερό του μυαλό και το κυνικό του χέρι να μη χρειάζονται συστάσεις.
Ωστόσο, οι Phoenix Suns ήταν προετοιμασμένοι για αυτόν και βρήκαν τον τρόπο για να τον κερδίσουν.

Όπως αποτυπώθηκε και στη σειρά με τους Utah Jazz, η δυναμική των Dallas Mavericks δεν είναι μονάχα ο Doncic αλλά και ο σύγχρονος και ευέλικτος περίγυρος που έχει στηθεί γύρω του φέτος. Σαφώς, δεν υπάρχει ο έτερος σταρ -με τον Σλοβένο να έχει αποδείξει πολλάκις πως δε μπορεί να συνυπάρξει με έναν τέτοιο- αλλά οι ρολίστες που βρίσκονται γύρω του μπορούν με το σουτ, το μέγεθος και την εμπειρία τους να αναβαθμίσουν άρτια το παιχνίδι του απόλυτου αστέρα τους.

Χθες (3/5), οι γηπεδούχοι δέχθηκαν 69 πόντους από τους 9 συμπαίκτες του πρώην άσου της Ρεάλ Μαδρίτης εκτελώντας με 25-55 σουτ εντός πεδιάς (45% ευστοχία) και 12-28 από την περίμετρο (43% ευστοχία). Τα ποσοστά αυτά είναι τρομερά, όπως γίνεται αντιληπτό. Η συγκομιδή όμως των προσπαθειών ήταν μικρότερη από το σύνηθες στα Playoffs.

Σουτ-τρίποντα των υπολοίπων στη σειρά με Jazz:

  • Game 4: 56/34
  • Game 5: 63/33
  • Game 6: 59/33

Συνολικά λοιπόν χθες, οι 9 υπόλοιποι παίκτες των Τεξανών πήραν 4 λιγότερα σουτ και 5 λιγότερα τρίποντα από τους μέσους όρους τους (59/33).
Από μεριάς του, ο ‘Luka Magic‘ πήρε 9 περισσότερα σουτ από ό,τι στη σειρά με την Utah (30 έναντι 21) και πήγε στη γραμμή των βολών 7 περισσότερες φορές (14 βολές έναντι 7).

 

 

 

Ουσιαστικά, το Phoenix ανάγκασε τον Doncic το κερδίσει μόνος του και τα κατάφερε, αφού έφτασε σε μια εύκολη πάρα το τελικό σκορ νίκη στο Game 1 της μεταξύ τους σειράς.
Του επέτρεψαν να κάνει το παιχνίδι του αποφεύγοντας τα double teams στο μεγάλο διάστημα της συνάντησης, του επέτρεψαν πολλά drops των DeAndre Ayton και JaVale McGee στα screen για να έχει τον χώρο να εκτελέσει και να μη ψάξει άλλες επιλογές, τον μάρκαραν κυρίως με τον Μikal Bridges (3-5 σουτ, 3 λάθη σε 37 κατοχές) χωρίς να αλλάζουν πάρα πολλά κορμιά πάνω του ηθελημένα.

Στο τέλος της βραδιάς, μπορεί να μέτρησε 45 πόντους με 37 επιθέσεις (30 σουτ + 7 ταξίδια στις βολές), ωστόσο τόσο η προσαρμογή στους υπόλοιπους όσο και οι 23 πόντοι που σκόραραν απέναντι στον Doncic, κρίνουν την επιλογή του coach Monty Williams άριστη.