Μετά από 3 χρόνια απουσίας, οι Golden State Warriors επέστρεψαν ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.
Ωστόσο, όπως κάθε μεγάλη δυναστεία οφείλει να πράττει, σκέφτονται ήδη την επόμενη σεζόν, η οποία έχει όλα τα φόντα για να είναι ακόμα καλύτερη από τη φετινή -όσο… παράλογο και αν ακούγεται αυτό για έναν πρωταθλητή ΝΒΑ!

 

Κεφάλαιο Ρολίστες

Καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν, αναφέρουμε ξανά και ξανά πως το κύριο όπλο των “Πολεμιστών” δεν είναι άλλο από τη μείξη των σταρ τους (Stephen Curry, Draymond Green, Klay Thompson) με ικανούς και σύγχρονους ρολίστες. Και αυτό θα είναι το όπλο τους και για τη νέα σεζόν, με κάποιες λογικά μεταβολές.

Kevon Looney, Andre Iguodala (παίζει έντονα και η πιθανότητα να αποσυρθεί), Otto Porter Jr, Nemanja Bjelica, Gary Payton II, Damion Lee και Juan Toscano Anderson -οι 7 από τους 15 μόνιμους του ρόστερ δηλαδή- δεν έχουν πια συμβόλαιο για τη νέα σεζόν, με το Golden State ωστόσο να έχει ακόμα τα εξής πλεονεκτήματα για να τους πείσει:

  • Υποψήφια πρωταθλήτρια ομάδα
  • Ευκαιρία να κερδίσουν ένα καλό συμβόλαιο το επόμενο -πολύ δύσκολο για τους Warriors- καλοκαίρι

Δεδομένου ότι στο rotation θα μπουν πιο δυναμικά οι Jonathan Kuminga, Moses Moody και James Wiseman, θεωρητικά απαραίτητη κρίνεται η επιστροφή μονάχα των Looney, Porter Jr και Payton II, 3 δηλαδή από τις πιο σταθερές μορφές του οργανισμού της Florida καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Το πιο σημαντικό για τους Warriors;
Αν και υπερβαίνουν κατά 50 περίπου εκ. το salary cap για τη νέα χρονιά, όπως έκαναν και τόσα χρόνια δηλαδή στην εντέλεια, μπορούν να συντηρήσουν το υπόλοιπο των κορυφαίων τους παικτών ρόστερ με βετεράνους, χρήσιμους και ικανούς ρολίστες κάθε θέσης, που μπορούν να συμβάλλουν τα μέγιστα για την εκπλήρωση του back to back.

Κεφάλαιο Free agency

Αν ήμουν στη θέση των Warriors, πέραν των Looney, Porter Jr και Payton II που ήδη αναφέρθηκαν, θα έδινα τις 4 θέσεις που απομένουν στο ρόστερ στους:

  • Danuel House
  • Victor Oladipo
  • Tony Snell
  • ΤJ Warren

Παίκτες σύγχρονους, αθλητικούς, που μπορούν να σκοράρουν είτε άμεσα είτε έμμεσα. Παίκτες που ταιριάζουν άριστα με τους υπάρχοντες. Παίκτες που -λογικά- δεν θα απαιτήσουν πάρα πολλά χρήματα για να μετακομίσουν στην Καλιφόρνια.

Έτσι, το depth chart θα ήταν -θαρρώ- αισθητά καλύτερο και πιο γεμάτο από πέρυσι:

  • Ball handlers: Curry, Oladipo, Poole
  • Wings: Thompson, Wiggins, Moody, Porter Jr, Payton II, House, Snell, Warren
  • Bigs: Looney, Green, Wiseman, Kuminga