Την ώρα που οι Χιτ ετοιμάζονται να προσφέρουν 5ετές συμβόλαιο έναντι 80εκατ.δολ. στον Γκόραν Ντράγκιτς, τον οποίο απέκτησαν από το Φοίνιξ με ανταλλαγή τον Φλεβάρη, το θέμα της παραμονής του αρχηγού, Ντουέιν Ουέιντ, περιπλέκεται… Τα δημοσιεύματα περί «πάγου» μεταξύ των δύο πλευρών επιβεβαιώνονται, αφού εκτός του φημολογούμενου ενδιαφέροντος των Καβς, ώστε ο «Flash» να παίξει και πάλι μαζί με τον καλό φίλο του, ΛεΜπρον Τζέιμς, φέρεται να σκέφτεται και το Λ.Α.. Κι αν ο βετεράνος Πολ Πιρς σκοπεύει να παίξει στους Κλίπερς, «σενάρια» αναφέρουν πως ο Ουέιντ και οι Λέικερς έχουν αμοιβαίο ενδιαφέρον για συνεργασία! Οι «Λιμναίοι» έχουν στη λίστα τους και τον Τζίμι Μπάτλερ, που μένει ελεύθερος από τους Μπουλς.

Στο μεταξύ, ο Τύπος της Μινεσότα αναφέρει πως οι Γουλβς, που κέρδισαν το Νο1 του ντραφτ στην πρόσφατη λοταρία, έχουν ενημερώσει τον σέντερ του Κεντάκι, Καρλ-Άντονι Τάουνς, ότι θα τον επιλέξουν στην κορυφή της διαδικασίας, την Πέμπτη (25/6)! Κάτι που σημαίνει πως οι Λέικερς θα έχουν την δυνατότητα να διαλέξουν στο Νο2 τον εκλεκτό τους, Τζαλίλ Οκαφόρ, από το Ντιούκ. Ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας του, Λ.Α., Μιτς Κάπτσακ, πάντως, έχει παραδεχθεί πως οι «Λιμναίοι» δέχονται πολλά τηλεφωνήματα ώστε να ανταλλάξουν το Νο2.

Στο Νο3 επιλέγουν οι Σίξερς, οι οποίοι πάντως την Δευτέρα δεν άκουσαν ευχάριστα μαντάτα. Αρχικά γιατί ο ατζέντης του Ντάριο Σάριτς αποκάλυψε στο ESPN πως ο Κροάτης θα αγωνιστεί και την νέα περίοδο στην Εφές. Η Φιλαδέλφεια είχε αποκτήσει τον Σάριτς με περσινή ανταλλαγή, καθώς ενώ τον επέλεξε το Ορλάντο στο Νο12, τον έστειλε στους Σίξερς αντί του Έλφριντ Πέιτον. Οι Σίξερς, πάντως, μάλλον δεν μπορούν να υπολογίζουν στις υπηρεσίες του σούτινγκ-γκαρντ του Οχάιο Στέιτ Ντ’Αντζελο Ράσελ, που φέρεται να δήλωσε ότι δεν επιθυμεί να παίξει στη Philly και θα του ταίριαζε η «τριγωνική επίθεση» των Νικς, ρίχνοντας το μπαλάκι στη Νέα Υόρκη, που διαλέγει στο Νο4.

Τέλος, ενώ το ΝΒΑ έχει ήδη αναθέσει την διοργάνωση του All Star Game του 2016 στο Τορόντο, η εφημερίδα Charlotte Observer αποκάλυψε πως η Λίγκα θα δώσει εντολή στους Χόρνετς αναλάβουν την γιορτή του ΝΒΑ το 2017! Η Σάρλοτ δεν έχει διοργανώσει All Star τριήμερο από το 1991, όταν τότε στην πόλη αγωνίζονταν οι «παλιοί» Χόρνετς, που μετακόμισαν στη Νέα Ορλεάνη και πέρσι μετονομάστηκαν σε Πέλικανς, δίνοντας την ευκαιρία στους Μπόμπκατς να λάβουν το παλαιό όνομα.