Η αλήθεια είναι ότι ο τραυματισμός που υπέστη ο Κέβιν Ντουράντ αποτελεί ένα από τα πιο σκληρά χτυπήματα της μοίρας. Έναν τραυματισμό που όλοι οι παίκτες φοβούνται και προσεύχονται να μην τους συμβεί ποτέ. Η ρήξη αχίλλειου τένοντα είναι ένας τραυματισμός που δύσκολα ξεπερνιέται, δύσκολα δεν αφήνει κανένα… σημάδι πάνω στον παίκτη και έχει κόψει πολλές καριέρες. Ο «KD» χτυπήθηκε από ρήξη αχίλλειου και έκανε επέμβαση. Η επιστροφή του πίσω στα παρκέ υπολογίζεται να γίνει σε 8 με 9 μήνες στην καλύτερη περίπτωση.

Πολλοί πίστεψαν ότι οι Ουόριορς θα γυρίσουν πλέον την πλάτη στον «KD». Αμ δε. Το ακριβώς αντίθετο έγινε. Το Γκόλντεν Στέιτ είναι στο πλευρό του μα το πιο σημαντικό είναι ότι η διοίκηση θέλει να τον κρατήσει για πάντα στην ομάδα. Αμερικανικά ΜΜΕ ήδη έχουν ξεκινήσει να αναφέρουν ότι οι Ουόριορς θα του προσφέρουν max συμβόλαιο 5 ετών για να τον κρατήσουν για πάντα στην ομάδα.

Βέβαια, το θέμα δεν είναι εύκολο. Οσο κι αν ο Ντουράντ έπαθε τεράστια ζημιά, οι μνηστήρες του (όπως οι Λέικερς, οι Νετς και οι Κλίπερς) παραμένουν απτόητοι και συνεχίζουν να τον θέλουν όσο τίποτα. Μάλιστα κι αυτοί ετοιμάζονται να του προσφέρουν max συμβόλαιο.

Στο παιχνίδι ήταν και οι Νικς, αλλά μετά τον τραυματισμό του έκαναν πίσω και κοιτάνε πλέον προς την πλευρά του Καουάι Λέοναρντ.