Πολύ πριν ο Al Horford αποδείξει πως είναι ένας από τους καλύτερους 35+ ετών παίκτες από καταβολάς ΝΒΑ οδηγώντας τους Celtics εκ του ασφαλούς στα φετινά Playoffs -πολύ πριν ακόμα γίνει ο πρώτος σπουδαίος free agent που επιλέγει τη Βοστόνη μετά από δεκαετίες- η πόλη της Μασαχουσέτης ήταν ήδη γνώριμη με τις φιγούρες του Αγίου Δομίνικου -με τον David Ortiz, έναν από τους πλέον σπουδαίους άσους στο αμερικανικό baseball, να της χαρίζει 3 πρωταθλήματα MLB και πολλές διακρίσεις στο πέρασμα 13 χρόνων του από τα σπλάχνα των ιστορικών Red Sox.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή που γνωρίστηκαν, όταν ο νεαρός ακόμα Horford αντιμετώπιζε τους Κέλτες στα Playoffs του 2008, μέχρι και σήμερα έχουν διατηρήσει μια ιδιαίτερη σχέση αγάπης και φιλίας, η οποία όχι μόνο αντέχει στο πέρασμα των καιρών αλλά έχει εξελιχθεί και σε μια άτυπη μορφή οικογένειας. Και οι οικογένειες είναι για τα δύσκολα.

Την παραμονή πρωτοχρονιάς του 2012, λίγες ώρες μετά από ένα ματς με τους Rockets, ο τότε άσος των Hawks παντρεύεται την Amelia Vega, διάσημο μοντέλο της χώρας, στην πατρίδα τους. Όλα είναι κανονισμένα. Εκκλησία, γιορτή, καλεσμένοι. Όλα είναι κανονισμένα.

Εκτός από τη λιμουζίνα που έπρεπε να είχε φτάσει εδώ και ώρα αλλά δεν ήρθε ποτέ…

Τη λιμουζίνα με την οποία θα έφτασε η νύφη στην εκκλησία, όπως της είχε υποσχεθεί.

31 Δεκεμβρίου δε δουλεύει στην εντέλεια τίποτα και πουθενά, ο οδηγός και η εταιρεία δεν το σηκώνουν και ο Horford έχει πελαγώσει που στην πιο σημαντική μέρα της ζωής του έγινε κάτι που δεν είχε σχεδιάσει. Σε μια απελπιδα προσπάθεια καλεί τον Ortiz, ο οποίος όμως έλειπε από τη χώρα, μπας και μπορεί να κάνει κάτι.

Ενω προσπαθεί να του εξηγήσει την κατάσταση, ο Ortiz τον διακόπτει με άγαρμπη ευγένεια και του λέει απλά:

“Πες σε έναν φίλο σου να περάσει από το σπίτι μου σε μισή ώρα και να πάρει το πιο ακριβό αμάξι που θα βρει. Θέλω μισή ώρα για να είναι όλα άψογα”.

Αυτό ήταν. Η λιμουζίνα έρχεται, ο γάμος γίνεται χάρις στο buzzer beater του Big Papi και χρόνια μετά, η Βοστόνη βλέπει ακόμα έναν θρύλο του αθλητισμού του Αγίου Δομίνικου να την οδηγεί στα Playoffs και να την ποτίζει με απείρου κάλλους συναισθήματα!

Σήμερα, ο Al Horford γίνεται 36 ετών.