Ο θηριώδης Στίβεν Άνταμς μπορεί να βλέπει τον κόσμο από τα 2,13 εκατοστά και να ζυγίζει 115 κιλά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η καρδιά και τα αισθήματα του είναι «σκληρά» όσο το παρουσιαστικό του.

Ο 23χρονος Νεοζηλανδός σέντερ των Θάντερ διοργάνωσε ένα camp για νεαρά παιδιά στον Όκλαντ της γενέτειρας τους, μαζί με τους συμπαίκτες του Νικ Κόλισον και Αντρέ Ρόμπερσον.

Έτσι, ένα από τα νεαρά αγόρια που έφτασαν στο καμπ με τον πατέρα του εμφανίστηκε άτολμο στο να συμμετέχει στην κατασκήνωση και παρέμεινε στο πάρκινγκ αντί να συμμετέχει με τα άλλα παιδιά. Ο Άνταμς μόλις έγινε γνώστης του γεγονότος έτρεξε να τον συναντήσει και να τον ενθαρρύνει να συμμετάσχει στο παιχνίδι με τα άλλα παιδιά, ρίχνοντας αρχικά μια ματιά.

Στην συνέχεια οι τρεις παίκτες των Θάντερ, που αποκαλούνται και Bruce Brothers έμειναν μαζί με το μικρό αγόρι παρακολουθώντας τα άλλα παιδιά να παίζουν, και όλα αυτά από την κερκίδα. Ο Άνταμς του είπε να μην φοβάται, και πως θα είναι δίπλα του σε κάθε βήμα του. Μετά από μια πειστική συζήτηση το παιδί απέβαλε τον φόβο, πήρε το θάρρος και πάτησε παρκέ, χάρη στα λόγια του Άνταμς.

«Πρέπει να δείξουμε στα παιδιά πως το μπάσκετμπολ είναι διασκεδαστικό ώστε να συμμετάσχουν, αλλά επίσης μπορούμε να τους τονίσουμε ότι μπορεί να αποτελέσει ένα όχημα ώστε να κυνηγήσουν το όνειρο τους ή να συμμετάσχουν σε ένα επίπεδο μόρφωσης» ανέφερε ο Άνταμς για να συνεχίσει: «Πρέπει να πάρουμε καλές βάσεις ώστε να υπάρχει και συνέχεια και μετά την καριέρα στο άθλημα, και για αυτό το στόχο αρκετοί άνθρωποι εργάζονται σκληρά. Έτσι μπορούμε να θέσουμε μεγάλους στόχους»