Κανονικά, ο Άντριου Μπόγκουτ θα ήταν… βαρύτερος όταν θα φορούσε το δαχτυλίδι του πρωταθλητή που κατέκτησε τον περασμένο Ιούνιο με το Γκόλντεν Στέιτ. Μονάχα που αν ο Αυστραλός σέντερ στεκόταν πάνω σε μία ζυγαριά στις 27 Οκτωβρίου, όταν πριν από την πρεμιέρα με τους Πέλικανς λάβει το κόσμημα του περσινού τίτλου, θα διαπίστωνε κανείς ότι είναι πιο ελαφρύς από πέρσι. Ο πρώην παίκτης των Μπακς, πάντως, αποφάσισε να το αποκαλύψει νωρίτερα, αφού την Δευτέρα (5/10) τόνισε πως κατά την διάρκεια της offseason έχασε 10 κιλά! Αυτό που έχει μάλλον περισσότερη σημασία, ωστόσο, είναι πως έχασε βάρος όταν… παρακολούθησε ένα ντοκιμαντέρ για τη ζάχαρη, λέγοντας πως «όταν κάθισα στην τηλεόραση στην Αυστραλία και χάζεψα την εκπομπή ”Is Sugar the New Fat?”, είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να αλλάξω την δίαιτά μου. Είναι κάτι που έπιασε τόπο και αισθάνομαι καταπληκτικά!».

Ο Μπόγκουτ συμπλήρωσε ότι «έχω 2-3 φίλους που πριν καταναλώσουν κάτι, διαβάσουν την ετικέτα. Εγώ δεν το έκανα ποτέ, όμως πλέον είμαι κι εγώ ένας από αυτούς τους τύπους». Η εικόνα του Αυστραλού στην προετοιμασία των Ουόριορς πιστοποιεί την απώλεια του βάρους, το προσωπό του «έκοψε» και απέκτησε «γωνίες» και ο ίδιος νιώθει καλύτερα. Πιστεύοντας πως η αντοχή του θα είναι περισσότερα, καθώς πέρσι, αν και ήταν βασικός στα 65 από τα 67 ματς στα οποία αγωνίστηκε, στους Τελικούς με τους Καβς έμεινε εκτός από δύο αγώνες, έπειτα από απόφαση του κόουτς Κερ… Την βελτίωσή του επιβεβαίωσε και ο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ, Στεφ Κάρι, που δήλωσε ότι «σε μία φάση άρπαξε το ριμπάουντ, κατέβασε τη μπάλα και με coast-to-coast έφτασε εύκολα στο λέι-απ».

Ο Κάρι έχει κι άλλους να χαμογελά, αφού στο training camp των πρωταθλητών έχει εμφανιστεί για δουλειά και ο νέος σύμβουλος των Ουόριορς, Στιβ Νας. Ο παλαίμαχος Καναδός γκαρντ τόνισε πως «εδώ υπάρχει το ιδανικό περιβάλλον για μένα ώστε να εργαστώ και να μείνω κοντά στο μπάσκετμπολ». Ο Νας είχε μόνο καλά λόγια να πει για τους Κάρι και Τόμπσον, λέγοντας ότι «ο ένας είναι MVP και ο άλλος All-Star και είναι εύκολο να δουλεύεις μαζί τους». Εκτός καμπ παραμένει ο τραυματίας κόουτς Στιβ Κερ και προσωρινός αντικαταστάτης του είναι ο Λουκ Ουόλτον. Επιστροφή και για τον Κόμπι Μπράιαντ, που έκανε πράξη το «θα παίξω» στο πρώτο φιλικό των Λέικερς με την Γιούτα στη Χαβάη και είχε 5π. με 1/5 σουτ σε 11′ στην ήττα 90-71 του Λ.Α.. Κορυφαίος σκόρερ των «Λιμναίων» ήταν ο νεοφερμένος Λου Ουίλιαμς με 14π., ενώ ο ρούκι Ντι’Αντζελο Ράσελ είχε 5π. με 1/4διπ.-1/4τριπ. Σε 21′ και πρώτος σκόρερ των Τζαζ ήταν ο Ντέρικ Φέιβορς, με 16π.. Στα άλλα φιλικά της Κυριακής: Τορόντο-Λ.Α. Κλίπερς 93-73 (Λάουρι 26π./Ρέντικ 15π.), Μαϊάμι-Σάρλοτ 77-90 (Ρόμπερτς 21π./Μπος 14π.). Στην προθέρμανση του τελευταίου ματς, ο Μπλέικ Γκρίφιν… κατεδάφισε το χρονόμετρο των 24” σε ένα κάρφωμά του, ενώ ο Μπος επέστρεψε μετά την περσινή θρόμβωση στους πνεύμονες.