Έχει ήδη «συστηθεί» στο παγκόσμιο μπάσκετμπολ και το κοινό του ΝΒΑ. Ωστόσο, όταν ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συναντά πάλι τους κορυφαίους, βάζει την προσωπική υπογραφή του στα αντίστοιχα ματς και αναγκάζει τους μεγάλους σταρ της Λίγκας να μιλούν με τα καλύτερα λόγια για το ταλέντο του. Μετά το ρεκόρ καριέρας 33π. εναντίον του ΛεΜπρον Τζέιμς και τις κολακείες του «Βασιλιά», ο «Αντέτο» πέτυχε τριπλ-νταμπλ κόντρα στον Κόμπι Μπράιαντ και τους Λέικερς και άκουσε τον «Black Mamba» να του δίνει πολύτιμες συμβουλές. Τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας (7/3), ο «Giannis» σημείωσε μία ακόμη «τρισδιάστατη» εμφάνιση απέναντι στον Κέβιν Ντουράντ και τους Θάντερ και υποχρέωσε τον «KD» να τον αποθεώσει! Μάλιστα, ο διεθνής φόργουορντ των Μπακς πέτυχε ένα ιδιαίτερο τριπλ-νταμπλ, που έβαλε το όνομά του πλάι σε θρύλους του πρωταθλήματος.

Ο πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού -αν και… χάνει από τον αδερφό του, Κώστα(!)– έγινε αρχικά ο πρώτος παίκτης του Μιλγουόκι με τρία τριπλ-νταμπλ στην ίδια σεζόν, μετά τον Άλβιν Ρόμπερτσον, από το 1990-91. Οι 26π.-12ριμπ.-10ασ. σαφώς και εντυπωσίασαν, όμως εκτός από τις 3 βασικές κατηγορίες της στατιστικής, είχε και 4 τάπες και 3 κλεψίματα, σημειώνοντας κάτι σχετικά ασυνήθιστο. Όπως ανέφερε η ιστοσελίδα «basketball-reference.com», ο Αντετοκούνμπο έχει στα τρία φετινά «3D» ματς του +18π.-+12ριμπ., φυσικά +10ασ. αλλά και +3 κλεψίματα και +2 κοψίματα, κάτι που τα τελευταία 32 χρόνια έχει συμβεί 27 φορές και από τουλάχιστον τρεις φορές το έχουν πετύχει ο θρύλος των Ρόκετς, Χακίμ «The Dream» Ολάζουον, ο σταρ των Καβς, ΛεΜπρον Τζέιμς και ο παλαίμαχος φόργουορντ, Κρις Ουέμπερ!!!

Ο Κέβιν Ντουράντ προφανώς δεν γνώριζε τόσες λεπτομέρειες για το ιστορικό επίτευγμα του «Αντέτο», όμως σχολίασε όσα είδε στο παρκέ και μίλησε και πάλι με κολακευτικά σχόλια για τον φόργουορντ των Μπακς. Ο «KD» ρωτήθηκε μετά την αναμέτρησή τους από την εφημερίδα Milwaukee-Wisconsin Journal Sentinel και αποκρίθηκε πως «όταν ο Γιάννης αρχίσει να έχει πιο σταθερά αξιόπιστο σουτ, θα είναι μεγάλο πρόβλημα για κάθε αντίπαλο. Ελπίζω να μην το βελτιώσει σύντομα!!! Αποτελεί ήδη πρόβλημα για τους αντιπάλους του, αλλά όταν βάλει και το σουτ στο ”οπλοστάσιό” του, θα είναι απίστευτος παίκτης για να τον βλέπεις!». Ο σταρ της Οκλαχόμα Σίτι πρόσθεσε, σε ερώτηση για το αν μοιάζει το παιχνίδι τους, καθώς είναι παρόμοιες οι σωματοδομές τους, ότι «μάλλον είμαστε λίγο διαφορετικοί. Εγώ έφτασα στο ΝΒΑ ως σκόρερ και στη συνέχεια προσπάθησα να αναπτύξω κι άλλα κομμάτια του παιχνιδιού μου. Ο Αντετοκούνμπο εμφανίστηκε σαν παίκτης που μπορεί να κάνει πάρα πολλά πράγματα στο παρκέ και σχετικά καλά. Μπορεί να πάρει ριμπάουντ, να πασάρει, είναι μακρύς και αθλητικός. Έχουμε διαφορές, αλλά νομίζω πως είμαστε στην ίδια τροχιά