Το ταξίδι των Νικς στο Λονδίνο, για τον αγώνα της ερχόμενης Πέμπτης (15/1) με τους Μπακς, είναι ίσως το ματς της επιστροφής του Καρμέλο Άντονι στην 5αδα της Νέας Υόρκης. Ο «Melo» ξεκουράζεται αυτές τις μέρες, λόγω των ενοχλήσεων στο γόνατο, όμως δεν θέλει να χάσει τη σεζόν, όπως σκέφτονται οι Νικς για να τον ξεκουράσουν και τόνισε πως θέλει να παίξει στην αναμέτρηση στην πρωτεύουσα της Αγγλίας. Η παρουσία του θα έχει φυσικά και επικοινωνιακό χαρακτήρα για το ΝΒΑ, καθώς είναι ο πιο διάσημος παίκτης των δύο αντιπάλων. Όμως για την ώρα ο αγγλικός Τύπος ασχολείται με τον… Γιάννη Αντετοκούνμπο! Ο διεθνής φόργουορντ ήταν το κυρίως πρόσωπο σε αφιέρωμα της εφημερίδας «The Guardian», με τίτλο «Αντετοκούνμπο: Δεν γίνεται να μην τον αγαπήσεις!», παραχωρώντας συνέντευξη ενόψει του παιχνιδιού με τους Νικς και μιλώντας για την ζωή και την καριέρα του στις Η.Π.Α..
 
 
Ο «Giannis» τόνισε το θέμα του χρόνου και εξήγησε πως «δεν έχω καιρό να πάω ούτε στην τράπεζα!» και αυτή ήταν μία δύσκολη προσαρμογή στην Αμερική. «Πάντα λέω θα πάω την επόμενη φορά και την επόμενη φορά και την επόμενη φορά, γιατί πάντα είμαι κουρασμένος από τις καθημερινές προπονήσεις, τους αγώνες και τα συνεχόμενα ταξίδια», σχολίασε. Στο δημοσίευμα αναφέρθηκε πως «αν καθίσεις 5 λεπτά με τον Γιάννη, θα σε “κερδίσει”. Όχι μόνο με το παιχνίδι του, αλλά και με τον γοητευτικό και ειλικρινή τρόπο που σου μιλάει. Έστω κι αν ακούει τις ίδιες βαρετές ερωτήσεις συνέχεια…». Στο ρεπορτάζ γίνεται φυσικά λόγος για τα δύσκολα παιδικά του χρόνια στα Σεπόλια και τα αδέρφια του, Θανάση, Κώστα και Αλέξανδρο, που μοιράζονται μαζί του το όνειρο του μπάσκετμπολ.  
 
 
 
Ο «Αντέτο» έγινε θέμα και στην ιστοσελίδα του περιοδικού «SLAM», με υπότιτλο «από άγνωστος, αγαπημένος του κοινού και στα 20 χρόνια, του, μόλις άρχισε!». Στο θέμα υπάρχει φυσικά αναφορά στην προσωπική του ιστορία από την καταγωγή του από τη Νιγηρία ως τη ζωή του στην Αθήνα. Κάτι που τον έκανε να μεγαλώσει νωρίς «και να απαντά καθαρά, αν και τα αγγλικά του είναι ακόμη “σπασμένα”. Άλλωστε, μιλά ευθέως σε δημοσιογράφους με τα διπλάσια χρόνια του και αναρωτιέται κανείς αν ο ίδιος γνωρίζει πόσα πολλά σημαίνει για τον οργανισμό των Μπακς». Μετά την τριπλή αποθέωση από την ιστοσελίδα «Bleacher Report», αυτή του «SLAM» αναφέρεται με νέα κολακευτικά σχόλια για τον πρώην παίκτη του Φιλαθλητικού. Με τον συμπαίκτη του, Τζάρεντ Ντάντλεϊ να τονίζει στο ίδιο θέμα πως «κάθε μέρα κάνει τουλάχιστον μία προπόνηση επιπέδου All Star! Είναι ασταμάτητος. Κόβει ένα σουτ στην άμυνα και την επόμενη στιγμή καρφώνει στην επίθεση». Και να καταλήγει ότι «ο Γιάννης είναι ένα χαρούμενο παιδί. Του αρέσει να περνά καλά. Χορεύει μέσα στα αποδυτήρια! Μαθαίνει τα πάντα σαν “σφουγγάρι” και αν συνεχίσει να δουλεύει έτσι, θα γίνει ένας πολύ καλός παίκτης».