Ο Αϊζέια Τόμας μίλησε για πρώτη φορά μετά τον μοιραίο θάνατο της αδερφή του, εκφράζοντας την λύπη του, αλλά και την στήριξη που έχει λάβει τις τελευταίες μέρες.

«Ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ την μέρα όπου η Τσάινα δεν θα ήταν εδώ. Αυτή και η οικογένεια μου έιναι τα πάντα για μένα, οπότε ο πόνος που νιώθω αυτή την στιγμή δεν περιγράφεται με λόγια. Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν η πιο σκληρή στην ζωή μου. Tην ίδια ώρα είμαι συγκλονισμένος από την αγάπη και την υποστήριξη που έχω λάβει αυτές τις μέρες από τους φίλους μου, την οικογένεια μου, τους θαυμαστές μου,την πόλη της Βοστώνης, την ομάδα μου και την κοινότητα του ΝΒΑ».

Ο 27χρονος γκαρντ μετά τον δεύτερο αγώνα με τους Μπουλς έφυγε κατευθείαν με προρισμό το Σιάτλ για την κηδεία της αδερφής του, αλλά υπολογίζεται κανονικά από τον Μπραντ Στίβενς για τον αυριανό και κρίσιμο αγώνα με τους «ταύρους» στο Σικάγο. Να θυμίσουμε ότι η ομάδα του Φρεντ Χόιμπεργκ έχει το προβάδισμα με 2-0 στην σειρά και ο στόχος των Σέλτικς δεν είναι άλλος από την νίκη, ώστε να παραμέινουν ζωντανοί στο παιχνίδι της πρόκρισης για τα ημιτελικά της Ανατολικής περιφέρειας.