Διίστανται οι απόψεις στο ΝΒΑ γύρω από την απόφαση που σκοπεύει να πάρει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο για το max συμβόλαιο στο Milwaukee. Σύμφωνα με τον Zach Lowe του ESPN, μετά την απώλεια του Bogdan Bogdanovic (τον οποίον ήθελε διακαώς στο Milwaukee o Έλληνας σούπερ σταρ), οι Bucks δεν είναι πλέον το ίδιο αισιόδοξοι ότι ο “Greek Freak” θα υπογράψει την επέκταση του συμβολαίου του.

Τι λέει όμως ο ίδιος;

Ο “Greek Freak” ήταν για πρώτη φορά σήμερα διαθέσιμος για δηλώσεις στα media και μόνο αποκαλυπτικός δεν ήταν… «Αυτή τη στιγμή δεν είμαι επικεντρωμένος σε αυτό (σ.σ. το συμβόλαιο). Όχι επειδή δεν με νοιάζει, προφανώς είναι πολύ μεγάλη απόφαση, μία από τις σημαντικότερες που θα πάρω, αλλά απλά το έχω αφήσει στον ατζέντη μου και εγώ προσπαθώ να προετοιμαστώ για το Σάββατο (το πρώτο φιλικό των Bucks). Και δεν είμαι ο τύπος του ανθρώπου που μιλάει με τον ατζέντη του πέντε φορές την εβδομάδα», είπε ο Γιάννης.

«Ξέρω ότι αποτελεί μεγάλο θέμα για την πόλη, το ΝΒΑ και τα MME, αλλά είμαι κλειστός άνθρωπος. Κανείς δεν θέλει να κατακτήσει το πρωτάθλημα περισσότερο από μένα. Θα πρέπει όμως να κάνουμε μικρά βήματα. Δεν νομίζω ότι είναι “ή πρωτάθλημα ή αποτυχία”», τόνισε ο Αντετοκούνμπο.

Διαβάστε αναλυτικά τα τελευταία νέα από την προετοιμασία των ομάδων ενόψει της σεζόν 2020-21, στην καθιερωμένη ημερήσια καταγραφή του basketblog.gr

* Την επιστροφή του στο Λος Αντζελες και συγκεκριμένα στους Lakers θέλει να κάνει ο Pau Gasol. «Υπάρχει νόημα και ιστορία εδώ πέρα, δεν θα πω ψέμματα. Θα ήταν πολύ ιδιαίτερο να επιστρέψω και ειδικά με τον αδερφό μου εδώ πέρα», δήλωσε στο ESPN ο 40χρονος, πια, Ισπανός σέντερ, ο οποίος δεν έχει εμφανιστεί σε αγώνα από το Μάρτιο του 2019, ωστόσο φιλοδοξεί να πάρει μέρος ακόμα και στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το 2021.

* Ο Stephen Silas δήλωσε σήμερα ότι ακόμα δεν έχει μιλήσει με τον James Harden, επειδή «ακόμα είναι εντός πρωτοκόλλου και κάνει εξετάσεις. Αυτή είναι η εξέλιξη», όπως τόνισε ο προπονητής των Rockets. Ο “μούσιας” ήταν εκτός πόλης μέχρι πρόσφατα και σύμφωνα με το πρωτόκολλο του ΝΒΑ θα πρέπει να βγει αρνητικός σε τεστ κορονοϊού έξι διαδοχικές ημέρες, πριν του επιτραπεί να προπονηθεί.

* Σύμφωνα με τον Shams Charania η Utah ετοιμάζεται να υπογράψει τον Shaquille Harrison.

* Ο Bojan Bogdanovic έχει ξεπεράσει πλήρως το σοβαρό πρόβλημα στον δεξιό καρπό και -όπως λέει ο ίδιος- θα παίξει στην πρεμιέρα της κανονικής περιόδου με την Utah.

* Ο Juancho Hernangomez άφησε πίσω του την περιπέτεια με τον κορονοϊό και ενσωματώθηκε και αυτός στην προετοιμασία των Timberwolves.

* Ο Michael Scotto έγραψε στο Hoopshype ότι οι Pistons σκοπεύουν αργά ή γρήγορα να κάνουν ανταλλαγή τον Derrick Rose.

* Ο Kevin Durant αποκάλυψε ότι ο Steve Nash σκοπεύει να τον χρησιμοποιήσει ακόμα και σέντερ σε κάποια κοντά σχήματα τη νέα σεζόν. Σε κάποια άλλα ενδέχεται να κατεβάζει και τη μπάλα. Στο μεταξύ, ο Καναδός προπονητής έλεγε σήμερα ότι δεν θέλει οι Nets να ανταλλάξουν τον Spencer Dinwiddie, σε περίπτωση που το Brooklyn εμπλακεί σε κάποιο trade.

* Οι New York Knicks αποδέσμευσαν τον Jacob Evans.