Το ΝΒΑ, εδώ και πολλά χρόνια, είναι το αγαπημένο πρωτάθλημα των περισσότερων φίλων του μπάσκετ, σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου. Η δημοτικότητα του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ έχει εξαπλωθεί παγκόσμια, μέχρι και σε χώρες όπως η Ταϊβάν με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να τυγχάνει εκεί πραγματικής αποθέωσης. Κυρίως, το ΝΒΑ ελκύει λόγω του εντελώς διαφορετικού κόσμου που προωθεί, έχοντας τη δυνατότητα να αλλάξει άρδην τα δεδομένα της ζωής ενός ανθρώπου, είτε ασχολείται με τον αγωνιστικό κομμάτι, είτε με οποιοδήποτε άλλο συνθέτει ένα σωματείο που συμμετέχει στη λίγκα. Και αυτός ο κόσμος, μπορεί να παρατηρηθεί χαρακτηριστικά στους τελικούς μεταξύ Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και Κλίβελαντ Καβαλίερς, από τις στιγμές που προκάλεσαν έντονη συζήτηση, μέχρι… τις πιο μικρές λεπτομέρειες.

Σε αυτούς τους τελικούς, βλέπουμε σκηνές που σε άλλες χώρες θα μπορούσαν να αποτελούν ζήτημα που θα έφταναν… μέχρι τη Βουλή σε επερώτηση βουλευτή του αντιπολιτευομένου κόμματος! Όπως, για παράδειγμα, το φοβερό βλέμμα του ΛεΜπρόν Τζέιμς σε μία γυναίκα-οπαδό των «Πολεμιστών» που τον αποκάλεσε «pussy-ass bitch» (δεν προτιμάται η μετάφραση εδώ), ή το αίτημα για «σιωπή» από τον Κλέι Τόμπσον στο κοινό του Κλίβελαντ. Ολίγον τι αγενής, βέβαια, η κίνησή του η οποία δεν προκάλεσε… ντου, αλλά λογικά αντιδράσεις από την πλευράς του κόσμου των «Καβαλάρηδων», με το κανάλι αμέσως να κλείνει τον ήχο, σε μία εντυπωσιακή κίνηση.

Άλλη μία ιδιαίτερη σκηνή αυτού του ματς, δεν μπορεί παρά να είναι η προτροπή για σιωπή αυτήν την φορά του βετεράνου διαιτητή Τζόι Κρόφορντ προς τον Τιμοφέι Μοζγκόφ. Το «shut up» προς τον Ρώσο φαίνεται ξεκάθαρα ακόμη και από την κίνηση των χειλιών του, με τον κύριο Κρόφορντ να είναι πάντα αρκετά παραστατικός…

Το τέταρτο μεταξύ τους ματς, πάντως, στην έδρα του Κλίβελαντ, θα μπορούσε να πεις κανείς πως ήταν και… η χαρά του «LeBron Hater», καθώς ο «βασιλιάς» πρωταγωνίστησε σε ουκ ολίγες φάσεις που έδωσε στους επικριτές του δικαιώματα για σχόλια. Αρχικά, το γεγονός πως σε μία προσπάθειά του να πέσει κάπως θεαματικά στο φάουλ που του γίνεται, προσγειώνεται πάνω σε baseline cameras, για να κάνει μία μικρή… επίδειξη προσόντων λίγο αργότερα, έστω και μη ηθελημένη. Η στιγμή που πρέπει να λάτρεψαν οι Haters, ωστόσο, δεν μπορεί να είναι άλλη από εκείνη που υποκρίνεται τον τραυματία ο Αντρέ Ιγκουοντάλα, μετά από σκληρό φάουλ του Τζέιμς. Η λατρεία προς το πρόσωπό του, σαφώς δεν εκλείπει ποτέ, με έναν φαν του να δημιουργεί για τον ίδιο… πορτραίτο από αλάτι.

Μοναδική ήταν, βέβαια, η κίνηση του «Iggy» να συγχαρεί τον αντίπαλό του, μετά την τάπα που τον είχε φιλοδωρήσει.

Ένας άλλος «αστέρας», ο Τζέι Αρ Σμιθ είναι από αυτούς που βρίσκονται χαρακτηριστικά μέχρι τώρα «εκτός κλίματος» τελικών, αλλά και πάλι βρίσκει έναν τρόπο να παρουσιάσει… θεάμα στον κόσμο. Ο ίδιος, βέβαια, βρήκε στην προπόνηση των «Καβς» την ευκαιρία να κάνει επίσης… πλάκα στον ΛεΜπρόν, με την αφορμή της «επιδρομής» του τρομερού Γκιγιέρμο στην Media Day των Τελικών. Απλά απολαυστικός ο «Λατίνος»!