O άλλοτε αστέρας των Chicago Bulls Derrick Rose, τη χρονιά που εισήλθε στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ αδιαμφισβήτητα διέπρεψε. 

Πιο συγκεκριμένα, τη χρονιά 2008/09 ο Rose μέτρησε με τους Bulls 16,8 πόντους, 3,9 ριμπάουντ και 6,3 ασίστ μ.ο. ανά αγώνα σε συνολικά 81 παιχνίδια που έπαιξε. Μάλιστα τη χρονιά αυτή διακρίθηκε και ως καλύτερος “Rookie” της χρονιάς στο “μαγικό” κόσμο του ΝΒΑ και μάλιστα ήταν ο νεότερος που το πετυχαίνει αυτό στα 20 του μόλις χρόνια.

Πλέον, αγωνιζόμενος με τους Detroit Pistons μετράει συνολικά στην καριέρα του 18,8 πόντους, 3,4 ριμπάουντ και 5,6 ασίστ μ.ο. ανά παιχνίδι σε συνολικά 596 αγώνες που έχει παίξει στην καριέρα του. Σίγουρα η μοίρα του “έπαιξε” άσχημο παιχνίδι, καθώς με τους πολλαπλούς τραυματισμούς που είχε στην καριέρα του, αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα “What if” του κορυφαίου πρωταθλήματος στον πλανήτη.

Το ΝΒΑ θυμήθηκε την τρομερή χρονιά που είχε πραγματοποιήσει ως “Rookie” και δημοσίευσε ένα συγκλονιστικό βίντεο με τις καλύτερές του φάσεις από την πρώτη του χρονιά στη Λίγκα.

Δείτε το εν λόγω βίντεο: