Πέρσι δεν δίστασε να τονίσει πως «είμαι καλύτερος επιθετικός από τον ΛεΜπρον Τζέιμς!». Φέτος, έχει την ευκαιρία να το (απο)δείξει στους Τελικούς, κόντρα στον «LBJ», με τον οποίο έχουν ένα ιδιαίτερο δέσιμο και αμφότεροι δείχνουν στα καλύτερά τους. Αν και φαίνεται να χάνει τις (προσωπικές) εντυπώσεις στα 5 πρώτα ματς, ο Στεφ Κάρι δεν έφερε απλώς τους Ουόριορς στο προβάδισμα με 3-2 στη σειρά, τα ξημερώματα της Δευτέρας (15/6). Αλλά πέτυχε κι ένα ιστορικό ρεκόρ και ετοιμάζεται για ένα ακόμη. Ο σταρ του Γκόλντεν Στέιτ πέτυχε τους 17 από τους 37π. του στην 4η περίοδο και έγινε ο μοναδικός παίκτης στην ιστορία των Τελικών την τελευταία 40ετία με δύο αγώνες με +17π. στο τελευταίο δωδεκάλεπτο, καθώς κάτι τέτοιο σημείωσε και στον 3ο αγώνα! Οι μοναδικοί που κατάφεραν κάτι ανάλογο -αλλά από μία φορά- ήταν οι Σακίλ Ο’Νιλ (Λέικερς-2000), Ντουέιν Ουέιντ (Χιτ-2006) και οι Κέβιν Ντουράντ-Ράσελ Ουέστμπρουκ (Θάντερ, 2012). Ο Κάρι επικράτησε… 17-16 των Καβς στην 4η περίοδο, ενώ με τα 7/13τριπ. που πέτυχε διεύρυνε το ρεκόρ του στα πλέι-οφς και έφτασε τα 22 εύστοχα στους Τελικούς. Πλέον απειλεί το προπέρσινο ρεκόρ του Ντάνι Γκριν των Σπερς, που το 2013 είχε 26 στην ήττα από τους Χιτ με 4-3. Ο κόουτς των Ουόριορς, Στιβ Κερ, αποθέωσε φυσικά τον ηγέτη του, δηλώνοντας με χιούμορ ότι «εκείνος σκόραρε, όμως εγώ σχεδίασα τα σουτ του! Για να μιλήσουμε σοβαρά, πάντως, πήρε στο τέλος την κατάσταση στα χέρια του, ήταν καταπληκτικός και δεν έχω να πω περισσότερα».

Τις δικές του αντιρρήσεις θέλει να φέρει στον Κάρι ο ΛεΜπρον Τζέιμς. Κυρίως γιατί δεν θέλει κοινό και Τύπος να έχουν αντιρρήσεις ότι εκείνος είναι ο κορυφαίος σύγχρονος παίκτης. Ο «Βασιλιάς» δεν κοίταξε το… καθρεφτάκι του για να το ρωτήσει «ποιος είναι ο καλύτερος;». Αλλά αμέσως μετά την ήττα στο Γκόλντεν Στέιτ, δήλωσε με αυτοπεποίθηση ότι «τα πράγματα είναι απλά. Πιστεύω πως θα πάρουμε το πρωτάθλημα γιατί είμαι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο! Για αυτό, άλλωστε, παίζουμε στους Τελικούς. Ανεξαρτήτως αντιπάλου, δίνω το 100% σε κάθε παιχνίδι και πιστεύω στους συμπαίκτες μου όσα προβλήματα και αν αντιμετωπίζουμε. Θα κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε και θα δούμε τι θα γίνει στη συνέχεια της σειράς. Θέλουμε να γυρίσουμε εδώ για 7ο ματς και νομίζω πως έχουμε ό,τι χρειάζεται για το 3-3». Εκτός από την αποθέωση του Κάρι, ο τεχνικός του Γκόλντεν Στέιτ, Στιβ Κερ, έκανε το ίδιο και με τον Τζέιμς, τονίζοντας πως «τον θαυμάζω, αλλά δεν είναι κάτι αστείο. Είναι φαινόμενο! Κάνει τα πάντα πάνω στο παρκέ, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να το απολαύσω όλο αυτό που συμβαίνει, ως αντίπαλος».

Παρά το 2-3 των Καβς, πάντως, ο ΛεΜπρον είναι πράγματι απολαυστικός στους Τελικούς. Με τους 40π.-14ριμπ.-11ασ. του 5ου αγώνα, έγινε ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία των Τελικών με τριπλ-νταμπλ και +40π.! Πρώτος ήταν ο θρυλικός Τζέρι Ουέστ των Λέικερς, με 42π.-13ριμπ.-12ασ. στην ήττα 108-106 στον 7ο Τελικό του 1969 από τους Σέλτικς και είχε αναδειχθεί MVP της σειράς, παρά την ήττα του Λ.Α.. Ο Τζέιμς έφτασε τον σπουδαίο Όσκαρ Ρόμπερτσον με 6 τριπλ-νταμπλ με +30π. σε Τελικούς, είναι ο μοναδικός με 2 δύο «τρισδιάστατες» βραδιές με +30π. στην ίδια σειρά! Ο ΛεΜπρον χρειάζεται δύο ακόμη τριπλ-νταμπλ για να φτάσει τα 8 του ρέκορντμαν Μάτζικ Τζόνσον και έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Μάτζικ με περισσότερα από ένα σε Τελικούς διαφορετικής σεζόν, καθώς έχει δύο φέτος, είχε δύο το 2013 ως παίκτης του Μαϊάμι και ο Τζόνσον το κατάφερε το 1984, το 1985 και το 1991… Οι επιδόσεις του χάρισαν 70π. στους Καβς (40π.-11ασ.) και είναι η τρίτη καλύτερη επίδοση σε Τελικούς του ΝΒΑ, μετά τους 74π. (36π.-19ασ.) του Ουόλτ Φρέιζερ των Νικς στον 7ο αγώνα με τους Λέικερς το 1970 και τους 73π. (53π.-10ασ.0 του Τζέρι Ουέστ στον 1ο Τελικό των Λέικερς με τους Σέλτικς, το ’69.