Έχει παίξει και έχει κατακτήσει τίτλους πλάι στον Μάικλ Τζόρνταν. Και αυτή τη στιγμή κοουτσάρει τον Στεφ Κάρι. Ο Στιβ Κερ, πάντως, δεν είναι θαυμαστής των συγκρίσεων μεταξύ των δύο σταρ διαφορετικών γενεών και σε σχετική ερώτηση, προτίμησε να βρει μία διαφορά… Ο τεχνικός των Ουόριορς αποκρίθηκε ότι «αμφότεροι ήταν πραγματικά ανταγωνιστικοί. Περισσότερο από όσο νομίζετε. Γνώρισα τον Τζόρνταν και ξέρω πως έπαιζε με θυμό.. Ο Στεφ, αντίθετα, παίζει με χαρά. Αν και ο Κάρι είναι κατά βάθος ένας “εκτελεστής”!». Ο τελευταίος το απέδειξε στον θρίαμβο των πρωταθλητών μέσα στην Οκλαχόμα Σίτι τα ξημερώματα της Κυριακής (28/2), στον οποίο η ομάδα του εξασφάλισε μαθηματικά την πρόκριση στα πλέι-οφς και ο ίδιος ισοφάρισε το ρεκόρ ΝΒΑ σε έναν αγώνα (των Κόμπι Μπράιαντ, Ντόνιελ Μάρσαλ) με 12τριπ. και κατέρριψε το περσινό με 286 σε μία σεζόν (σε 80 ματς), έχοντας ήδη 288 σε… 56 αναμετρήσεις!!!

Ο περσινός MVP πέτυχε 12/16τριπ. και το νικητήριο από τα… 9,5μ. και απάντησε και με πράξεις στην πρόσφατη κριτική του Όσκαρ Ρόμπερτσον. Τη φετινή εκπληκτική σεζόν του Γκόλντεν Στέιτ και του Κάρι σχολίασε και ο διάσημος γυμναστής, Τιμ Γκρόβερ, συνεργάτης του Μάικλ Τζόρνταν αλλά και σύμβουλος και των Κόμπι Μπράιαντ, Ντουέιν Ουέιντ κ.α.. Ο κ. Γκρόβερ εξήγησε τους λόγους που πιστεύει ότι οι Ουόριορς μπορούν να «σπάσουν» το ρεκόρ των 72 νικών σε μία χρονιά, των Μπουλς του 1995-96, λέγοντας αρχικά πως «δεν σκέφτονται! Ο Στεφ Κάρι δεν χρειάζεται να σκεφτεί και το ένστικτό του είναι πάντα εκεί. Οι παίκτες του Γκόλντεν Στέιτ εμπιστεύονται απόλυτα ο ένας τον άλλον και απλώς εκτελούν»

Ο Τιμ Γκρόβερ πρόσθεσε ότι «η διαχείριση του ρόστερ των Ουόριορς περιορίζει την πιθανότητα τραυματισμών. Οι “εκρηκτικοί” αθλητές έχουξ περισσότερες πιθανότητες να τραυματιστούν. Οι Κάρι, Τόμπσον, Γκριν είναι αθλητικοί, αλλά όχι τόσο όσο οι Ράσελ Ουέστμπρουκ ή Τζίμι Μπάτλερ. Σε νικούν με την ταχύτητά τους -την φυσική και πνευματική- και όχι με την σωματική επαφή». Συμπλήρωσε πως «οι 5 παίκτες στο παρκέ είναι σαν μία ταυτότητα. Η μόνη έγνοια των Ουόριορς είναι αν η… κόρη του Στεφ Κάρι θα βρεθεί στην συνέντευξη Τύπου! Ακόμη κι αν έχουν μεταξύ τους αντιπαλότητες, όλα ξεχνιούνται στο παρκέ. Όλοι είναι πρόθυμοι για την έξτρα πάσα και το κάτι παραπάνω στην στατιστική από το σκοράρισμα».

Ο Αμερικανός γυμναστής ονόμασε άλλους δύο λόγους για την πιθανή κατάληξη των Ουόριορς με +73 νίκες φέτος. Ο πρώτος είναι «το γεγονός ότι η αυτοπεποίθησή τους είναι σιωπηρή. Όταν είσαι ο καλύτερος, δεν χρειάζεται να το φωνάζεις. Μιλά από μόνο του. Για τους Ουόριορς δεν έχει σημασία πόσα δαχτυλίδια θα κερδίσουν. Κανείς δεν περηφανεύεται. Κανείς δεν αποκαλεί τον εαυτό του MVP ή All Star. Δεν λένε φωναχτά πόσο σπουδαίοι είναι. Δεν θα μπουν στο παιχνίδι του θρυλικού trash-talking του ΝΒΑ. Υπάρχουν trash-talkers στο Γκόλντεν Στέιτ, αλλά δεν τους ακούμε». Καταλήγοντας, ο Γκρόβερ τόνισε πως «οι Ουόριορς δεν παίρνουν ρεπό. Δεν έχει σημασία ποιος είναι ο αντίπαλος. Για εκείνους κάθε ματς μετρά. Πέρσι άκουσαν πως απέκλεισαν αουτσάιντερ όπως οι Πελικανς, Γκρίζλις, Ρόκετς και όχι τα φαβορί όπως οι Κλίπερς, οι Σπερς και οι Θάντερ, . Όμως φέτος δεν αφήνουν αμφιβολίες. Δεν θα με εκπλήξει αν καταρρίψουν το ρεκόρ του Σικάγο. Ακόμη και ο Μάικλ Τζόρνταν είπε στον Κλέι Τόμπσον να δοκιμάσουν!».

Ο προπονητής των Μπουλς τη σεζόν των 72 νικών, Φιλ Τζάκσον, πάντως, έκανε μία άλλη, μάλλον παράξενη σύγκριση. Ο νυν πρόεδρος των Νικς σχολίασε στο twitter τις ατάκες περί των πρωτοφανών κατορθωμάτων του Στεφ Κάρι, γράφοντας «δεν έχετε ξαναδεί κανέναν σαν τον Κάρι; Να σας θυμίσω τον Μαχμούντ Αμπντούλ-Ραούφ, που είχε ένα σύντομο, αλλά εξαιρετικό πέρασμα από το ΝΒΑ;». Η αναφορά του Τζάκσον άφησε πολλές απορίες, καθώς ο “εξωπραγματικός φέτος Κάρι μετρά  μ.ό. 30,7π. ανά αγώνα ενώ ο Αμπντούλ-Ραούφ δεν ξεπέρασε ποτέ τους 19,7π. σε μία σεζόν. Ο άλλοτε παίκτης και του Άρη (2006-07) κατέγραψε μ.ό. 14,6π. στο ΝΒΑ σε 9 σεζόν με Ντένβερ, Σακραμέντο και Βανκούβερ και είχε 35,4% από τα 7,25μ., ενώ η μοναδική κατηγορία που «κερδίζει» τον Κάρι είναι στις βολές τη σεζόν 1993-94, όταν είχε 210/229 και 95,6%. Ιδιόρρυθμη σύγκριση για έναν προπονητή σαν τον Τζάκσον, που έχει κοουτσάρει τους Μάικλ Τζόρνταν και Κόμπι Μπράιαντ