Πόσοι και πόσοι οπαδοί, παράγοντες, παίκτες και προπονητές δεν φαντάζονταν εδώ και χρόνια τον Κέβιν Λαβ με τη φανέλα των ομάδων τους. Υπήρχε, άλλωστε, μία γενικότερη ιδέα ότι ο μεγάλος σταρ των Γουλβς αδικούνταν στη Μινεσότα, όπου στα 6 πρώτα χρόνια της καριέρας του στο ΝΒΑ δεν κατάφερε ποτέ να φτάσει στα πλέι-οφς. Έστω κι αν ο ίδιος «έβαζε» στο παρκέ εξαιρετικά νούμερα στατιστικής, που θα παρέπεμπαν σε παίκτη MVP επιπέδου. Ομάδες όπως οι Λέικερς, Νικς, Μπουλς, Σέλτικς, Ουόριορς, Σανς, Νάγκετς δεν κατάφεραν ποτέ να πραγματοποιήσουν αυτή τη μπασκετική «φαντασίωση». Αντίθετα, ο Αμερικανός φόργουορντ κατέληξε επισήμως στους Καβς, αν και οι δικοί τους φαν δεν θα φαντάζονταν να τον δουν με τη φανέλα της. Και σίγουρα δεν είχαν βάλει αυτή την εικόνα στο μυαλό τους, αφού τελικά ο Λαβ δεν θα φορέσει το Νο42 στο Οχάιο, αλλά, σύμφωνα με δημοσιεύματα, θα προτιμήσει το «0»! Ο ΛεΜπρον, πάντως, θα επιστρέψει στο Νο23, που φορούσε και στην πρώτη θητεία του στην ομάδα της γενέτειράς του.

Την ίδια στιγμή που ο Άντριου Ουίγκινς ακολουθούσε το αντίθετο δρομολόγιο και άφηνε το Κλίβελαντ για τη Μινεσότα, ως ο 5ος παίκτης που από το Νο1 του ντραφτ που δεν παίξει στην ομάδα που τον επέλεξε (μετά τον Κλίφτον ΜακΝίλι το 1947, τον Ροντ Χάντλεϊ το 1957, τον Ντέιβιντ Τόμπσον το 1975 και τον Κρις Ουέμπερ το 1993), ο Μπράιαν Ουίντχορστ του ESPN ανέλυσε την Κυριακή (24/8) τους λόγους και τον τρόπο που πραγματοποιήθηκε η ανταλλαγή του Λαβ. Το δημοσίευμα αναφέρει πως η διοίκηση των Καβαλίερς εμπνεύστηκε αυτό το πλάνο από τον περασμένο Μάρτιο, αλλά από τότε απέκλειε το ενδεχόμενο να «θυσιάσει» τον Κάιρι Ίρβινγκ. Ο ιδιοκτήτης, Νταν Γκίλμπερτ, πίστευε από τότε πως η απόκτηση του Λαβ θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή του ΛεΜπρον Τζέιμς. Αν και τελικά οι αφίξεις των δύο σταρ έγιναν αντίστροφα…

Ο Μπράιαν Ουίντχορστ, επιπλέον, ανέλυσε τους 5 λόγους που οι Καβς κατάφεραν να «αρπάξουν» τον Λαβ. Ο πρώτος ήταν τα ανταλλάγματα που πρόσφεραν στη Μινεσότα. Με τα δύο τελευταία Νο1 στο ντραφτ (Άντονι Μπένετ-2013, Άντριου Ουίγκινς-2014), αλλά και τον Θάντεους Γιανγκ από τους Σίξερς, οι Γουλβς είναι σαφώς κερδισμένοι, διότι και θα έχαναν ελεύθερο τον Λαβ το καλοκαίρι του 2015 και θα τον είχαν και δυσαρεστημένο στην επερχόμενη σεζόν, αν παρέμενε. Ο δεύτερος λόγος ήταν πως η φετινή λοταρία του ντραφτ, που χάρισε στο Κλίβελαντ το Νο1, έδωσε στην διοίκησή του να «ποντάρουν» γερά για την ανταλλαγή. Ο τρίτος ήταν ότι οι Χιτ «διαλύθηκαν» στους Τελικούς από τους Σπερς και έδωσαν στον ΛεΜπρον να καταλάβει πως δύσκολα θα κερδίσει ξανά στο Μαϊάμι, αποφασίζοντας να αποχωρήσει. Άλλωστε, ο Λαβ ξεκαθάρισε σε όλους τους μνηστήρες ότι μόνο με τους Καβς θα δεσμευόταν για πολυετές συμβόλαιο. Ο τέταρτος ήταν πως οι Λέικερς, μέχρι πρότινος επιθυμητός προορισμός του Λαβ, δεν είχε ανταλλάγματα να δελεάσει τους «Λύκους» και το Γκόλντεν Στέιτ, που έφτασε κοντά στην ανταλλαγή, δεν θέλησε να προσφέρει τελικά τον Κλέι Τόμπσον… Και πέμπτος λόγος ήταν ότι ο ΛεΜπρον δέχτηκε να υπογράψει αρχικά 2ετές συμβόλαιο στο Κλίβελαντ και να λάβει πολυετή συμφωνία το 2016, ενώ έχει ήδη ξεκαθαρίσει πως μετά από το τέλος της τρέχουσας συμφωνίας, θα μείνει στους Καβς.