Από τη στιγμή που ο μεν Paul τα… έσπασε παρότι κάθε μία από τις προσπάθειές του ήταν τόσο λογικές όσο και συμφωνες με το playstyle του (συνεχή screens και χτύπημα του drop των “ψηλών”) και η δε Frontline τους δεν τα πήγε καθόλου καλά από την περίμετρο, οι δίχως τον Booker Suns δεν είχαν και πολλές ελπίδες απέναντι σε ένα σύνολο διψασμένο και ένα κοινό σαν έτοιμο από καιρό για τέτοιες μεγάλες στιγμές.

Εν τη απουσία του κορυφαίου τους παίκτη λοιπόν, το Phoenix γίνεται αντιληπτό πως δεν διαθέτει τον άσο εκείνον που θα μπορέσει να κουβαλήσει την ομάδα εκτελεστικά κάθε βράδυ με συνέπεια, με τον CP3 χθες να βιώνει ένα από τα χειρότερα scoring βραδιά της καριέρας του μένοντας στο απόλυτο 0 στα τελευταία 42 λεπτά συμμετοχής του, διάστημα κατά το οποίο εκτελούσε με 0-6 από το παρκέ σε σήμα κατατεθέν σουτ του είτε απέναντι στους “ψηλούς” των γηπεδούχων είτε μετά από ένα δυναμικό screen στην κορυφή.

 

1ο μέρος:

  • Ελεύθερα mid range: 1-1
  • Ελεύθερα τρίποντα: 0-1
  • Drives: 1-1

 

2ο μέρος:

  • Ελεύθερα mid range: 0-2
  • Μαρκαρισμένα mid range: 0-1
  • Ελεύθερα τρίποντα: 0-2

 

Ενα τρανταχτό “μπράβο” αξίζει φυσικά στον Jones σε αυτό το κομμάτι, με τον Rookie guard/forward να εκμεταλλεύεται τόσο την αθλητική/σωματική του δομή όσο και την εν γένει αμυντική του σταθερότητα και να σπάει πολλά από τα screen του Ayton στον Paul δυσκολεύοντας το σουτ του τελευταίου μέχρι και τη στιγμή του release.

Συνολικά, μπορεί ο CP3 να εκτελεί σε 4 ματς στα Playoffs με το εκκωφαντικό 75% απέναντι στον μικρό, αλλά αυτό δεν αποτυπώνει την πάσα αλήθεια, με την κούραση στην οποία τον υποβάλει τόσο αυτός όσο και ο βραχυσωμος Alvarado που τον ακολουθεί σε όλο το γήπεδο να μη μπορεί φυσικά να καταγραφεί στη στατιστική υπηρεσία.

Ωστόσο, όπως έχουμε τονίσει ξανά στην εν λόγω σειρά ήδη από τα πρώτα 2 ματς της, όσο ο Crowder δε μπορεί να τραβήξει έξω από την ρακέτα τους Hayes και Nance Jr με το σουτ του οι Suns δεν θα μπορέσουν ποτέ να βρουν εύκολα καλάθια πέραν του κλασικού PnR Paul-Ayton.

Χθες, ο έμπειρος forward ήταν ξανά άστοχος από την περίμετρο με 1-3 προσπάθειες (όλες ελεύθερες), ενώ συνολικά οι forwards-centers των Suns μέτρησαν 2-8 τρίποντα…