Το… «άρωμα γυναίκας» που αποπνέει από πέρσι στο ΝΒΑ, με την πρόσληψη της Μπέκι Χάμον ως της πρώτης ασίσταντ κόουτς πλήρους απασχόλησης στην ιστορία της Λίγκας από τους Σπερς και την ανάδειξη της Μισέλ Ρόμπερτς ως Εκτελεστικής Διευθύντριας της Ένωσης Παικτών, συνεχίζεται. Η Χάμον έγινε η πρώτη χεντ κόουτς σε σάμερ-λιγκ και παρά την ήττα της από τον… Θανάση Αντετοκούνμπο, οδήγησε τους Σπερς στην κατάκτηση της διοργάνωσης στο Λας Βέγκας! Μάλιστα, ο κομισάριος Άνταμ Σίλβερ σχολίασε τη νίκη της και τόνισε ότι «δεν έχω καμία αμφιβολία ότι στο μέλλον θα υπάρξει γυναίκα χεντ κόουτς στο πρωτάθλημά μας!».

Ο κ. Σίλβερ, που ήταν ομιλητής στο συνέδριο «Beyond Spport United», μαζί με τον παλαίμαχο σέντερ Ντικέμπε Μουτόμπο και την άλλοτε σταρ του γυναικείου μπάσκετμπολ, Τερίζα Έντουαρντς, αποκάλυψε πως έστειλε μήνυμα στο κινητό της Μπέκι Χάμον για να την συγχαρεί και εξήγησε πως «είμαι περήφανος για εκείνη και για τους παίκτες που κατάλαβαν πως πρόκειται για μία εξαιρετική επαγγελματία και την ακολούθησαν πιστά». Ο κομισάριος πρόσθεσε πως «είμαστε σε μία χώρα και σε μία Λίγκα που σέβεται τους πάντες και ο καθένας έχει την ευκαιρία του να για αποδείξει τι αξίζει. Η επιτυχία της Μπέκι δείχνει πως στο άμεσο μέλλον ένα ακόμη “φράγμα” θα “πέσει”». Την Χάμον αποθέωσε και ο κόουτς του Σαν Αντόνιο και «προϊστάμενός» της, Γκρεγκ Πόποβιτς, λέγοντας πως «είναι εκπληκτική προπονήτρια και έχει γνώμη σε όλα!».

Στο μεταξύ, οι Σπερς συνέχισαν τις προσθήκες τους και συμφώνησαν με τον άλλοτε γκαρντ των Κινγκς, Μπουλς, Πέλικανς, Τζίμερ Φρεντέτ, ο οποίος το 2010-11 ήταν κορυφαίος σκόρερ του NCAA (μ.ο. 28,9π.) με το Μπρίγκχαμ Γιανγκ! Σε άλλες κινήσεις τα ξημερώματα της Παρασκευής (24/7), οι Πέισερς απέκτησαν τον Ρακίμ Κρίστμας από το Κλίβελαντ, στέλνοντας ένα ντραφτ-πικ 2ου γύρου του 2019 στους Καβς. Ο Κρίστμας επιλέχθηκε στο Νο36 από τη Μινεσότα, αλλά παραχωρήθηκε το βράδυ του φετινού ντραφτ στους Καβαλίερς και είχε μ.ο. 8π. στο πρόσφατο σάμερ-λιγκ του Λας Βέγκας. Οι Πέισερς, όμως, είχαν εντυπωσιαστεί μαζί του από τις προπονήσεις πριν από το ντραφτ και ο πρόεδρος Λάρι Μπερντ ήθελε τον απόφοιτο του Σίρακιουζ στην Ιντιάνα, στην οποία υπέγραψε 4ετές συμβόλαιο έναντι 4,5εκατ.δολ..

Οι Καβς, από την άλλη, με αυτή την κίνηση έκαναν κι άλλο χώρο στο σάλαρι-καπ και πήραν κι ένα μελλοντικό πικ, στην προσπάθεια να ξεφορτωθούν με ανταλλαγή τον Μπρένταν Χέιγουντ, για τον οποίο φέρεται να έχουν πλησιάσει τους Μπλέιζερς και Σίξερς. Τέλος, οι Μαβς ανακοίνωσαν την απόκτηση του Μορίς Ν΄Ντουρ, που είχε μ.ο. 9,6π.-4,6ριμπ. με τους Νικς στο Λας Βέγκας, ενώ οι Κινγκς έκαναν γνωστή τη συμφωνία με τον βετεράνο γκαρντ, Καρόν Μπάτλερ και οι Χόρνετς την απόκτηση του Τάιλερ Χάνσμπροου.