Αμέσως μετά την πρώτη νίκη των Λέικερς στη σεζόν, τα ξημερώματα του Σαββάτου (7/11) στο Μπρούκλιν, επανέλαβε ότι «θα μείνω για πάντα στο Λ.Α. και δεν πρόκειται να παίξω πουθενά αλλού!». Άλλωστε, το είχε πει και πριν από το ξεκίνημα της κανονικής περιόδου. Μονάχα που αυτό το «για πάντα» ίσως να περιοριστεί σε… φέτος. Ο Κόμπι Μπράιαντ αποθεώθηκε στο «Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν» το βράδυ της επόμενης μέρας, παρά την ήττα από τους Νικς, στο ενδεχομένως τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του στη Νέα Υόρκη. Η σπέκουλα για το μέλλον του 37χρονου σταρ στο ΝΒΑ δεν σταματά, αφού πριν από το ματς ο προπονητής του, Μπάιρον Σκοτ, αποκάλυψε ότι «συζητήσαμε με τον Κόμπι προ ημερών και μου είπε ότι ίσως αυτή να είναι η τελευταία σεζόν του και για αυτό θέλει να προσπαθήσει να παίξει σε κάθε αγώνα».

Παράλληλα, ο παλαίμαχος γκαρντ των Λέικερς, Μάτζικ Τζόνσον, βρέθηκε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη και εξήγησε ότι «ήρθα γιατί αυτό μπορεί να είναι το τελευταίο παιχνίδι του Μπράιαντ σε αυτό το γήπεδο»… Ο ίδιος ο Κόμπι, πάντως, επιμένει ότι «δεν θέλω αυτή η σεζόν (σ.σ.: 20η με τους Λέικερς, κάτι που αποτελεί ρεκόρ για παίκτη με μία μόνο ομάδα) να είναι farewell tour». Δηλαδή, ένα αποχαιρετιστήριο ταξίδι, καθώς τον Ιούλιο ολοκληρώνεται το διετές, ύψους 48,5εκατ.δολ., συμβόλαιό του. Παρόλα αυτά, αποθεώθηκε από το κοινό του «Γκάρντεν», το οποίο φώναζε «MVP-MVP» και μετά τη λήξη επισήμανε ότι «ήταν εκπληκτική η αντίδραση του κόσμου και αισθάνθηκα εξαιρετικά! Είναι καταπληκτικό πάντα να παίζω σε αυτό το ιστορικό κτίριο και δεν θα ξεχάσω αυτό το βράδυ». Στην έδρα των Νικς, ο Κόμπι είχε σκοράρει 61π. στις 2/2/2009, για τότε ρεκόρ γηπέδου!

Ο σταρ της Νέας Υόρκης, Καρμέλο Άντονι, που κατέρριψε εκείνη την επίδοση ρεκόρ με 62π. στις 25/1/2014, τόνισε ότι «πρέπει να βγάλω το καπέλο στον Κόμπι, έναν σπουδαίο παίκτη, και να σας πω ότι κατά την διάρκεια του, στο μεταξύ μας μαρκάρισμα, λέγαμε πόσο ωραία είναι να κυνηγάει ο ένας τον άλλον με τόσο πείσμα στο παρκέ!». Ο Μπράιαντ ανταπέδωσε τα εύσημα, εξηγώντας ότι «ο “Melo” είναι ένας μεγάλος σκόρερ και πάντα είναι πρόκληση να τον αντιμετωπίζεις και να επιχειρείς να τον σταματήσεις». Ο Κόμπι μίλησε με καλά λόγια για τον άλλοτε συμπαίκτη του και νυν γκαρντ των Νικς, Σάσα Βούγιατσιτς, και για τον ρούκι Κρίσταπς Πορζίνγκις, αλλά… όχι για την «τριγωνική επίθεση» του προέδρου της Νέας Υόρκης και πρώην προπονητή του στο Λ.Α., Φιλ Τζάκσον. Ο Μπράιαντ, που κατέκτησε με αυτό το σύστημα 5 τίτλους ΝΒΑ παρέα και με τον νυν κόουτς των Νικς, Ντέρεκ Φίσερ, είχε μία συζήτηση… την ώρα του ματς(!) με τον σκηνοθέτη Σπάικ Λι -διάσημο φαν της Νέας Υόρκης και παραγωγό και το ντοκιμαντέρ για τον Κόμπι– και του είπε: «Αυτό που παίζετε δεν είναι γ…….η “τριγωνική επίθεση” αλλά ένα τετράγωνο»!!!