Πολλοί θεωρούν πως το εκπληκτικό ρεκόρ 15-0 των Ουόριορς στη φετινή σεζόν στο ΝΒΑ είναι κάτι σαν… «αυτόματος πιλότος». Όχι μόνο λόγω του περσινού τίτλου πρωταθλητή. Αλλά και γιατί το Γκόλντεν Στέιτ διαπρέπει χωρίς τον κόουτς Στιβ Κερ στον πάγκο του, καθώς ο περσινός ρούκι κόουτς είναι εκτός λόγω αποθεραπείας από επέμβαση στη μέση. Στη θέση του κάθεται προσωρινά ο βοηθός του, Λουκ Ουόλτον, που πάντως έχε λάβει τα εύσημα των παικτών του για τη δουλειά του. Κάτι που επιβεβαιώθηκε από το γεγονός ότι ζητά από τους πρωταθλητές να χαίρονται το παιχνίδι

Ο Ουόλτον, παλαίμαχος φόργουορντ των Λέικερς και γιος του άλλοτε θρύλου των Μπλέιζερς, Μπιλ Ουόλτον, έχει λάβει κολακευτικά σχόλια για τις προπονητικές ικανότητές του… πριν καν σταματήσει το μπάσκετμπολ σαν παίκτης. Αφού όπως αποκάλυψε ο συμπαίκτης του στο Λ.Α. -μαζί αναδείχθηκαν πρωταθλητές το 2009 και 2010Κόμπι Μπράιαντ, «του έλεγα από τότε ότι θα γίνει ο ”νέος Φιλ Τζάκσον”! Ήταν ένας παίκτης του μ.ό. μόνο και μόνο γιατί είχε ταλαιπωρημένη μέση. Ωστόσο, είχε πάντα εξαιρετική αντίληψη του παιχνιδιού, καταλάβαινε το μπάσκετμπολ και ήξερε πως να διαχειρίζεται μία ομάδα».

Ο Κόμπι αναφέρθηκε στον Ουόλτον καθώς οι Λέικερς αντιμετωπίζουν τους Ουόριορς τα ξημερώματα της Τετάρτης (25/11). Kαι σε ερώτηση για το αν οι «Λιμναίοι», μπορούν με ρεκόρ 2-11 να υποχρεώσουν το Γκόλντεν Στέιτ στην παρθενική ήττα του, αποκρίθηκε διπλωματικά, λέγοντας: «Έχω δει και πιο περίεργα πράγματα να συμβαίνουν»… Την αποθέωση για το παιχνίδι τους γνώρισαν οι πρωταθλητές και από τον πρόεδρο των Χιτ, Πατ Ράιλι, ο οποίος τόνισε πως «έχουν τα πάντα για να εξελιχθούν σε ”δυναστεία” στο ΝΒΑ!». Ο «Riles», μάλιστα, παρομοίασε τους Στεφ Κάρι και Κλέι Τόμπσον με τους συμπαίκτες του στους Λέικερς, Τζέρι Ουέστ και Γκέιλ Γκούντριτς (σ.σ.: στις 33 σερί νίκες του Λ.Α. το 1971-72), εξηγώντας πως «είναι οι πιο δυναμικοί που έχω δει από τους Ουέστ και Γκούντριτς».