Μπορεί οι Λέικερς να είναι στην 4η θέση της Πασίφικ με ρεκόρ 1-5 και να μην χωρούν στα «πρωτοσέλιδα» του ΝΒΑ, όμως το μέλλον του Κόμπι Μπράιαντ και η κάθε φημολογία φέρνει τον 37χρονο σταρ στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας. Ο ίδιος δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα αποχωρήσει μετά τη φετινή –20η και ρεκόρ για παίκτη με την ίδια ομάδα– σεζόν του στη Λίγκα, όμως τα ξημερώματα της Τρίτης (10/11) παραχώρησε συνέντευξη στο πρακτορείο ειδήσεων Associated Press και ομολόγησε ότι θα καλωσόριζε μία θέση στην Ολυμπιακή ομάδα των Η.Π.Α. για τους Αγώνες του Ρίο ντε Τζανέιρο, το 2016! Ο Μπράιαντ είχε τονίσει τον Ιανουάριο του 2014 πως δεν ενδιαφέρεται για το ταξίδι στην Βραζιλία και πιθανότατα θα βρισκόταν εκεί ως θεατής «για να παρακολουθήσω τον καλό φίλο μου, Πάου Γκασόλ, να κατακτά ένα ακόμη ασημένιο μετάλλιο!». Καθώς ο Κόμπι κατέκτησε το χρυσό σε Πεκίνο (2008) και Λονδίνο (2012) σε τελικούς εναντίον του άλλοτε συμπαίκτη του στους Λέικερς.

Λίγο πριν τον αγώνα της Τρίτης στο Μαϊάμι, πάντως, ο αρχηγός της ομάδας του Λ.Α., στις δηλώσεις του στο «AP», παραδέχθηκε ότι συναντήθηκε με τον πρόεδρο της USA Basketball, Τζέρι Κολάντζελο, ενώ ο τελευταίος επιβεβαίωσε πως «ο Κόμπι μου είπε πως δεν θέλει απλώς μία θέση. Επιθυμεί να κερδίσει επάξια τη θέση του κι εγώ του απάντησα ότι «θα έχεις την ευκαιρία σου και η θέση θα σε περιμένει». Ο Μπράιαντ τόνισε ότι «θα ήταν κάτι σημαντικό για μένα να είναι ανάμεσα σε αυτούς τους παίκτες και το να έχω την ευκαιρία να συνεχίσω την εκπληκτική σχέση που έχω μαζί τους από το 2008». Ο Κόμπι θα γιορτάζει τα 38α γενέθλιά του δύο μέρες μετά τον τελικό του Ρίο, ενώ με τον ίδιο να φορά το εθνόσημο, οι Η.Π.Α. έχουν ρεκόρ 36-0!

Λίγο πριν από το ματς με τους Χιτ, ο Κόμπι άκουσε εύσημα από τον μεγάλο αντίπαλό του, Ντουέιν Ουέιντ. Ο αρχηγός της ομάδας του Μαϊάμι τόνισε ότι «μέχρι να παίξω με τον ΛεΜπρον και να καταλάβω ότι εκείνος είναι ο καλύτερος, έλεγα πως ο Μπράιαντ είναι ο κορυφαίος σύγχρονος παίκτης του ΝΒΑ!». Ο Ουέιντ, που ίσως αντιμετωπίσει για τελευταία φορά τον ηγέτη των Λέικερς στην Φλόριντα, πρόσθεσε πως «δεν υπάρχουν πια στις μέρες μας παίκτες σαν τον Κόμπι Μπράιαντ. Βλέπουμε καλούς παίκτες, αλλά δεν θα υπάρξει ξανά άλλος Κόμπι!. Επομένως, κάθε ευκαιρία να τον αντιμετωπίσεις, πρέπει να την εκμεταλλεύεσαι». Καταλήγοντας πως «ο κόσμος βλέπει έναν σταρ να ζορίζεται με το σουτ του και να περνά δύσκολα στο παρκέ. Εγώ, όμως, βλέπω στο πρόσωπο του Μπράιαντ πάντα έναν που κυριάρχησε στο ΝΒΑ και έπαιξε σε υψηλό επίπεδο για 20 χρόνια».