Η… παγκόσμια συνάντηση του Κόμπι Μπράιαντ με τα Μ.Μ.Ε. στο Τορόντο, δεν περιελάμβανε μόνο… πολυγλωσσία και αναφορά στην Μπαρτσελόνα. Ο σταρ των Λέικερς, που αποθεώθηκε στο τελευταίο All Star Game της καριέρας του στον Καναδά, δεν αποθέωσε την Τρίτη (16/2) μόνο την Ρέιτσελ Μπάνχαμ από το πανεπιστήμιο της Μινεσότα, αλλά και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Ο Κόμπι ρωτήθηκε μπροστά στο μικρόφωνο του OTE TV, που κάλυψε το All Star τριήμερο, για τον διεθνή φόργουορντ του Μιλγουόκι και τόνισε με ενθουσιασμό πως «είναι φανταστικός παίκτης! Είναι τρομακτικό το πόσο ψηλά μπορεί να πηδήξει. Θεωρώ πως είναι ένας παίκτης-φαινόμενο!».

Ο Μπράιαντ ρωτήθηκε και για τον αγώνα με την Εθνική Ελλάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008 στο Πεκίνο και θυμήθηκε πως «ανυπομονούσα να αντιμετωπίσω τους γκαρντ της Ελλάδας, γιατί ήταν μεγάλα κορμιά. Είχαν τον Σπανούλη και άλλους. Ηθελα πολύ να αντιμετωπίσω παίκτες που δεν είχαν αντιμετωπίσει ξανά και είχαν την προσοχή μου, όπως ο Διαμαντίδης»

Στον Γιάννη Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε και ο σταρ των πρωταθλητών Ουόριορς, Στεφ Κάρι, απαντώντας σε ερώτηση στον ΟΤΕ TV και λέγοντας πως «είναι ένα εξαιρετικό ταλέντο, ένας πολύ ιδιαίτερος παίκτης και νομίζω πως θα μείνει στην ελίτ του ΝΒΑ για πολλά χρόνια! Διαθέτει απίστευτα αθλητικά προσόντα και μπορεί να κάνει πολλά πράγματα στο γήπεδο. Μπορεί να ντριμπλάρει, μπορεί να σουτάρει και είναι πολύ αθλητικός».

Οι ερωτήσεις των απεσταλμένων του ίδιου καναλιού δεν περιορίστηκαν στον «Giannis», αλλά και στον Κώστα Παπανικολάου, που “κόπηκε” πρόσφατα από το Ντένβερ και επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Ο μέχρι πρότινος προπονητής του στους Νάγκετς, Μάικ Μαλόουν, σχολίασε πως «ο Κώστας είναι σπουδαίος παίκτης. Το ότι αποχώρησε είχε να κάνει με ζητήματα ευελιξίας στο ρόστερ και δεν αφορούσε το πόσο καλός παίκτης είναι. Τον αγαπώ και ήταν δύσκολο να τον αφήσουμε να φύγει. Θέλαμε, όμως, να ‘χουμε χώρο για ενδεχόμενη ανταλλαγή».

Για τον «Παπ» μίλησαν και Ντανίλο Γκαλινάρι και Κρις Φλέμινγκ, με τους οποίους συνεργάστηκε στο Ντένβερ. Ο Ιταλός φόργουορντ θεώρησε ότι «έχουμε αρκετούς παίκτες στην θέση του και αν ήμουν στη θέση του, θα έπαιρνα την ίδια απόφαση και θα επέστρεφα στην Ευρώπη. Πιστεύω πως και στην Ευρώπη θα μπορέσει να είναι επιτυχημένος». Ο κ. Φλέμινγκ, ασίσταντ κόουτς και άλλοτε προπονητής της Μπάμπεργκ, τόνισε πως «ο Παπανικολάου τα πήγε καλά, δούλεψε πολύ, αλλά η διοίκηση αποφάσισε να αποχωρήσει. Αξίζει να βρίσκεται στο ΝΒΑ, γιατί παίζει και στο ”3” και στο ”4”. Ίσως χρειαζόμασταν ίσως λίγο περισσότερο καλό σουτ από εκείνον».