Η ανανέωση του free-agent Μαρκ Γκασόλ είναι η προτεραιότητα της διοίκησης των Γκρίζλις. Για τον Ισπανό, άλλωστε, φέρονται να ενδιαφέρονται Νικς, Καβς και Λέικερς. Αλλά οι παράγοντες της ομάδας του Μέμφις έχουν κι άλλες καλοκαιρινές έγνοιες. Οι «Αρκούδες» αναμένουν την απόφαση του Τζεφ Γκριν για το αν θα επιλέξει το opt in και θα μείνει στο Μέμφις και την επόμενη σεζόν, αλλά θα κληθούν να κινηθούν οι ίδιοι για τον Μάικ Κόνλεϊ, ο οποίος έχει μεν έναν ακόμη χρόνο συμβόλαιο, αλλά οι Γκρίζλις έχουν δικαίωμα να επεκτείνουν από φέτος τη συνεργασία τους, ώστε να μην ρισκάρουν του χρόνου να τον δουν να δοκιμάζει την αγορά.

Ωστόσο, σύμφωνα με το δίκτυο ESPN, ο Αμερικανός γκαρντ δεν έχει σκοπό να υπογράψει τον Ιούλιο νέα συμφωνία και επιθυμεί να εξαντλήσει το 5ετές (έναντι 9εκατ.δολ. ετησίως) συμβόλαιό του και να γίνει free-agent το 2016. Αυτό δεν σημαίνει πως επιθυμεί να αφήσει την ομάδα του. Αντίθετα, οι ατζέντηδές του γνωρίζουν πως το επόμενο καλοκαίρι θα αυξηθεί το όριο του σάλαρι-καπ και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει περισσότερα χρήματα. Άλλωστε, αναμένεται να είναι περιζήτητος και να ζητήσει ένα συμβόλαιο με συνολικές απολαβές 90εκατ., ενώ αν υπογράψει επέκταση από φέτος, τα χρήματα που θα λάβει θα είναι κάτι παραπάνω από 60εκατ….

Στο μεταξύ, ο κόουτς των Ουόριορς, Στιβ Κερ, επιβεβαίωσε πως ο βοηθός του, Άλβιν Τζέντρι, βρίσκεται σε συνομιλίες με την διοίκηση της Νέας Ορλεάνης, για τη θέση του χεντ κόουτς που άφησε κενή η απόλυση του Μόντι Ουίλιαμς. Το Γκόλντεν Στέιτ έδωσε άδεια στον Τζέντρι και σε περίπτωση συμφωνίας του με τους Πέλικανς, θα αποχωρήσει από τους Ουόριορς μετά το τέλος της σεζόν. Ο Κερ προσέλαβε τον περασμένο Μάιο τον Τζέντρι, αμέσως μετά τη δική του συμφωνία με την ομάδα του Όκλαντ. Καθώς τον γνώριζε από την συνεργασία τους στο Φοίνιξ, όταν ο πρώτος ήταν τζένεραλ μάνατζερ και ο δεύτερος πρώτος προπονητής.

Ο Άλβιν Τζέντρι έχει επίσης κοουτσάρει σαν χεντ κόουτς τους Χιτ (1994-95), Πίστονς (1997-2000) και Κλίπερς (2000-03), ενώ πέρσι ήταν και πάλι στην ομάδα του Λ.Α., ως ασίσταντ του Ντοκ Ρίβερς. Το 2010 οδήγησε τους Σανς στους τελικούς της Δύσης, στους οποίους ηττήθηκαν 4-2 από τους μετέπειτα πρωταθλητές Λέικερς. Οι Πέλικανς, πάντως, φέρονται να έχουν στη λίστα τους και τον Τομ Θίμποντο, σε περίπτωση που εκείνος αποχωρήσει από τους Μπουλς. Ο «Thibs» ακούστηκε προ ημερών και για τους Λέικερς, αλλά ο GM των «Λιμναίων», Μιτς Κάπτσακ, ξεκαθάρισε πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα. Οι ατζέντηδες απλώς κάνουν την δουλειά τους και ”ανοίγουν” την αγορά και θα μιλήσω με τον προπονητή μας, Μπάιρον Σκοτ, ώστε να του εξηγήσω πως δεν ασχολούμαστε με όσα γράφονται»