Οι Ράπτορς εκμεταλλεύτηκαν πλήρως την έδρα τους και ισοφάρισαν τη σειρά των τελικών της Ανατολής σε 2-2. Το Τορόντο επικράτησε εντός έδρας με 120-102 του Μιλγουόκι, παρά την πολύ μέτρια βραδιά του Λέοναρντ που ήταν εμφανώς κουρασμένος μετά τις δύο παρατάσεις στο τρίτο παιχνίδι της σειράς.

Στον αγώνα, οι Μπακς ξεκίνησαν πιο δυναμικά και προηγήθηκαν με 5-12 με τον Αντετοκούνμπο να σκοράρει 6 πόντους σε διάστημα τριών λεπτών τελειώνοντας με 11 την 1η περίοδο. Οι Ράπτορς αντέδρασαν και στο τέλος του δωδεκαλέπτου κατάφεραν να προσπεράσουν για πρώτη φορά με 32-31 με μία εύστοχη βολή του Λέοναρντ.

Με την εξαιρετική παρουσία των αναπληρωματικών του(Πάουελ,Ιμπάκα) στις αρχές της 2ης περιόδου, το Τορόντο έτρεξε σερί 11-2 και προηγήθηκε για πρώτη φορά με διψήφιο νούμερο διαφοράς(43-33). Η ομάδα του Μάικ Μπουντεχόλζερ δεν επέτρεψε στους γηπεδούχους να ξεφύγουν παραπάνω και μείωσαν στους πέντε πόντους (52-47) με τον Κρις Μίντλετον να ηγείται στο σκοράρισμα με τρία λεπτά να απομένουν για το τέλος του ημιχρόνου, όμως με 6 συνεχόμενους πόντους του Κάιλ Λάουρι στο τελευταίο λεπτό οι Καναδοί ανέκτησαν τα ηνία του αγώνα κλείνοντας την ανάπαυλα στο +10(65-55).

Το Τορόντο φάνηκε να έχει περισσότερες λύσεις στην αναμέτρηση και παρά την αναιμική παρουσία του Λέοναρντ με την βοήθεια του πάγκου του(28-6 στο ημίχρονο) αλλά και τον Λάουρι, Γκασόλ κατάφεραν να αποκτήσουν πλεονέκτημα.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 14 πόντους(76-62) στις αρχές της τρίτης περιόδου, μετά από τρίποντο του Μαρκ Γκασόλ στο 28’. Το μομέντουμ προσπάθησε να αλλάξει ο Μίντλετον για τα «Ελάφια» που «ροκάνισαν» γρήγορα την διαφορά και μείωσαν σε 77-71, πριν οι γηπεδούχοι τρέχουν ένα επιμέρους 17-10 στα τελευταία 6 λεπτά του τρίτου δωδεκαλέπτου και πάρουν προβάδισμα 13 πόντων(94-81)

H 4η περίοδο αποδείχθηκε καταστροφική για τους φιλοξενούμενους καθώς οι Μπακς δέχτηκαν επιμέρους 10-3 και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με -20(104-84) με τον ΒανΦλιτ να πετυχαίνει 7 μαζεμένους πόντους και τον Πάουελ να κάνει εξαιρετική δουλειά και στις δύο πλευρές του παρκέ. Οι φιλοξενούμενοι δεν βρήκαν τα αποθέματα να επιστρέψουν στην διεκδίκηση της νίκης καθώς δέχτηκαν επιμέρους 27-13 μέσα σε κάτι λιγότερο από εννιά λεπτά( από τα μέσα της τρίτης περιόδου μέχρι τις αρχές της τέταρτης). Το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαραχτήρα στα υπόλοιπα οχτώ λεπτά με τους Ράπτορς να διατηρούν την διαφορά στα ίδια επίπεδα και να ισοφαρίζουν την σειρά σε 2-2.

Κορυφαίος της αναμέτρησης ήταν ο Λάουρι με 25 πόντους, 5 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Γκασόλ πρόσθεσε 17 πόντους, 7 ασίστ και 5 ριμπαόυντ. Σε μία βραδιά που ο Λέοναρντ έμεινε «χαμηλά»(19 πόντοι με 7 ριμπάουντ), οι αναπληρωματικοί του Νικ Νερς έδωσαν τις λύσεις(48-23 οι πόντοι από τον πάγκο) με τους Πάουελ, Ιμπάκα και ΒανΦλιτ να σκοράρουν από 18, 17 και 13 πόντους αντίστοιχα.

Για τους Μπακς, ο Μίντλετον πέτυχε 30 πόντους έχοντας επίσης 6 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Παράλληλα, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο ξεκίνησε δυναμικά αλλά στο δεύτερο ημίχρονο η απόδοση του έπεσε με τον διεθνή φόργουορντ να τελειώνει την αναμέτρηση με 25 πόντους, 10 ριμπάουντ και 5 ασίστ. Από εκεί και πέρα κανένας παίκτης της ομάδας του Μίλγουόκι δεν κατάφερε να ξεπεράσει το «φράγμα» των 11 πόντων με τους Μπακς να σουτάρουν με το τραγικό 31% στα τρίποντα.

Τορόντο Ράπτορς- Μιλγουόκι Μπακς 120-102 (2-2)