Τα σημερινά (30/12) 30α γενέθλια του ΛεΜπρον Τζέιμς δεν είναι μόνο ευκαιρία για εορτασμούς. Αλλά και αφορμή για σκέψη. Ο σταρ των Καβαλίερς παραχώρησε συνέντευξη στην ιστοσελίδα Bleacher Report και αναφέρθηκε στα πρώτα «-άντα» της ζωής του, που μπορεί να είναι μία παραγωγική μπασκετικά ηλικία, αλλά τον φέρνει και… ένα χρόνο πιο κοντά στο… τέλος της καριέρας του. Τουλάχιστον αυτό τόνισε και ο ίδιος, που αναγνωρίζει ότι θα πρέπει στο μέλλον να σκέφτεται και κάτι τέτοιο, κάνοντας λόγο για καθοδήγηση από τον Κόμπι Μπράιαντ. Μετά τις νέες φιλοφρονήσεις του Μάικλ Τζόρνταν, ο Κόμπι άκουσε και τον Τζέιμς να μιλά με κολακευτικά λόγια για τον αρχηγό των Λέικερς , καθώς ο ηγέτης του Κλίβελαντ παραδέχθηκε πως θέλει να «κοπιάρει» τον Μπράιαντ. «Φυσικά και θέλω να μαθαίνω από εκείνον και τις επιλογές του όσο μεγαλώνει», σχολίασε ο ΛεΜπρον. Εξηγώντας ότι «η αθλητική είναι η μεγαλύτερη… σύντομη καριέρα σε όλα και ακόμη και τώρα σκέφτομαι τα επόμενα χρόνια. Θα πάω κάποια στιγμή 35 ετών και τότε θέλω να φτάσω εκεί που είναι τώρα ο Κόμπι. Δηλαδή, να ξέρω πώς θα προσεγγίζω το κάθε ματς. Να μην αναρωτιέμαι αν έχω ακόμη αγάπη για το μπάσκετμπολ. Είμαι στο ΝΒΑ 12 χρόνια και είναι λογικό να έχω στο μυαλό μου τέτοια πράγματα».

Για την ώρα, ο ΛεΜπρον βιώνει… σκαμπανεβάσματα, καθώς μετά την εντυπωσιακή απόδοσή του κόντρα στους Μάτζικ -έπειτα από την «αφύπνιση» από τον Τομπάιας Χάρις- έχασε τη φόρμα και τη διάθεση του στην ήττα από τους Πίστονς, αποκαλώντας τους Καβς μία «πολύ κακή ομάδα»! Τα «πάνω-κάτω» των Καβαλίερς φαίνεται πως απασχολούν ιδιαιτέρως τη διοίκηση, καθώς το ESPN ανάφερε ότι «οι παράγοντες ανησυχούν αν ο ρούκι κόουτς, Ντέιβιντ Μπλατ, μπορεί να προσεγγίσει όχι μόνο τον ΛεΜπρον, αλλά και ολόκληρη την ομάδα του… Ο ίδιος ο πρώην τεχνικός της Μακάμπι και πέρσι πρωταθλητής Ευρώπης, δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του και μετά την εντός έδρας ήττα από το Ντιτρόιτ, παραδέχθηκε ότι «έχουμε χάσει την ενέργεια και την ανταγωνιστικότητά μας». Φήμες αναφέρουν πως οι παράγοντες των Καβς δεν θέλουν να φτάσουν σε σημείο να κρίνουν τον πρωτοεμφανιζόμενο στο ΝΒΑ προπονητή τους μόλις 30 παιχνίδια μετά την ένραξη της σεζόν. Άλλωστε, κατανοούν τον χρόνο προσαρμογής που χρειάζεται ο Μπλατ, από τη στιγμή που ενώ είχε προσληφθεί για να κοουτσάρει μία νεανική ομάδα με τον Ίρβινγκ και το Νο1 του ντραφτ, Άντριου Ουίγκινς, ο Τζέιμς επέλεξε να επιστρέψει και οι Καβαλίερς έστειλαν τον Ουίγκινς στη Μινεσότα αντί του Κέβιν Λαβ.

Ο Μπλατ επισήμανε πως «δεν φοβάμαι ότι χάνω τον έλεγχο της ομάδας κι επικεντρώνομαι στο πώς θα βελτιωθούμε». Και κατέληξε ότι «δεν ανησυχώ μήπως δεν έχω την προσοχή της διοίκησης. Δεν έχουμε παίξει ακόμη καλά, όμως ξέρω και κάποιες άλλες πολύ καλές ομάδες της Λίγκας που δεν έχουν το ίδιο ρεκόρ (σ.σ.: 18-12) με εμάς. Φυσικά και δεν λέω ότι είμαστε τέλειοι και βεβαίως και έχω κι εγώ ευθύνη για αυτό». Παρόλα αυτά, ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Κλίβελαντ, Νταν Γκίλμπερτ, έχει αποδείξει στο παρελθόν πως δεν διστάζει να προχωρεί σε άμεσες αλλαγές κόουτς, ενώ πριν την καλοκαιρινή πρόσληψη του Μπλατ, είχε πλησιάσει τους κολεγιακούς προπονητές Τζον Καλιπάρι (Κεντάκι), Κέβιν Όλι (Κονέκτικατ), Μπιλ Σελφ (Κάνσας), Τομ Ίζο (Μίσιγκαν Στέιτ) και Φρεντ Χόιμπεργκ (Άιοβα Στέιτ). Ο ΛεΜπρον, πάντως, δείχνει ακόμη να στηρίζει τον Μπλατ, λέγοντας πως «δεν υπάρχει κανένα θέμα τύπου ”εγώ ή η ομάδα εναντίον του προπονητή”. Η σχέση μου μαζί του γίνεται καλύτερη από μέρα σε μέρα. Είμαστε συνεργάτες για δύο μήνες και δεν τον γνωρίζω ακόμα πολύ καλά, όπως δεν με γνωρίζει κι εκείνος. Αυτό είναι αναμενόμενο, αλλά να είναι σίγουρος πως έχει την προσοχή όλων των παικτών». Η ιστοσελίδα Cleveland.com, πάντως, αμφιβάλει αν ο ίδιος ο Τζέιμς έχει την προσοχή του στους Καβς, αναφέροντας την Τρίτη (30/12) πως “ο ΛεΜπρον δεν έχει καμία διάθεση να χαραμίσει τα καλύτερα χρόνια του σε μία ομάδα που δυσκολεύεται και δεν αποκλείεται στο τέλος της σεζόν να κάνει χρήση του όρου που έχει στο 2ετές συμβόλαιό του και να γίνει και πάλι free-agent”!!! Το δημοσίευμα εξηγεί πως δεν θα διστάσει να αποχωρήσει δεύτερη φορά από το Κλίβελαντ και δεν αποκλείει και αντίστοιχη απόφαση από τον Κέβιν Λαβ