Δεν του αρέσει να έρχεται 2ος. Για αυτό μετά τη φετινή ήττα στους Τελικούς του ΝΒΑ από τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς προετοιμάζεται για να επιστρέψει δριμύτερος. Μονάχα που ο ΛεΜπρον Τζέιμς δεν περνά τις δημιουργικές ώρες του μόνο πάνω στο παρκέ. Αλλά αποδεικνύει την ευαισθητοποίησή του και εκτός γηπέδου. Την Δευτέρα (17/8) δημοσιεύτηκε η έρευνα της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Do Something», μαζί με την ιστοσελίδα «LookToTheStars», που έδειξε πως ο σταρ των Καβς είναι στην 6η θέση των πιο φιλάνθρωπων αθλητών του κόσμου, πίσω από τους Κριστιάνο Ρονάλντο (ποδόσφαιρο), Τζον Σίνα (WWF), Σερίνα Ουίλιαμς (τένις), Γιούνα Κιμ (σκέιτερ), Νεϊμάρ (ποδόσφαιρο)!

Ο ΛεΜπρον βρέθηκε στην πρώτη 6αδα αφού 2 ημέρες πριν αποκαλύφθηκε μία σπουδαία κίνησή του για τα παιδιά του Άκρον του Οχάιο. Διότι δεν γύρισε στο Κλίβελαντ μόνο με σκοπό να χαρίσει στην πόλη το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας του, αλλά και για να τιμήσει γενικά την γενέτειρά του. Και όχι μόνο με τα περσινά… κέικ στους γείτονες! Ο 30χρονος φόργουορντ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει τις 4ετείς πανεπιστημιακές σπουδές 1.100 παιδιών από το Άκρον, με ποσό που συνολικά θα ξεπεράσει τα 10.450.000δολ., καθώς για κάθε έναν αναμένεται να καταβάλει το ποσό των 9.500δολ.! Ο Τζέιμς συνεχίζει να συνεισφέρει στο πρόγραμμα «I Promise» και η εφημερίδα Akron Journal τόνισε ότι από την προσφορά του θα λάβουν βοήθεια συνολικά 2.300 παιδιά της περιοχής. Ο πρώην σταρ των Χιτ δεν θέλει μεν (πρόωρες) υποτροφίες για τα παιδιά του, όμως εκείνος έχει ήδη αρχίσει τα δώρα στην πολιτεία. Αφού έχει αναλάβει τα έξοδα ανακαίνισης της εξέδρας του γηπέδου του γυμνασίου του, Σεντ Βίνσεντ-Σεντ Μέρι’ς, ενώ έχει κάνει και δώρα (ακουαστικά) στους παίκτες της ομάδας ράγκμπι του Οχάιο Στέιτ!

Ο ίδιος ο ΛεΜπρον σχολίασε στο ESPN πως «αυτή ίσως είναι η καλύτερη δραστηριότητα στην οποία έχω αφιερώσει χρόνο» και εξήγησε ότι «έχετε ακούσει πως τακτικά αναφέρω ότι ”είμαι απλώς ένα παιδί από το Άκρον” και θέλω να δώσω πίσω στην κοινότητα και την κοινωνία όπου μεγάλωσα». Ο Τζέιμς συμφώνησε με ρο πανεπιστήμιο του Άκρον και θα αρχίσει να πληρώνει τις υποτροφίες από το 2021, για παιδιά που ακόμη δεν έχουν ολοκληρώσει το δημοτικό. Ο ηγέτης των Καβαλίερς κατέληξε ότι «αυτά τα παιδιά έχουν μεγάλα όνειρα, όπως εγώ και θέλω να τα βοηθήσω να τα εκπληρώσουν». Ο ΛεΜπρον, το πανεπιστήμιο του Άκρον και το φιλανθρωπικό ίδρυμα του Τζέιμς δεν έχουν οριστικοποιήσει ακόμη τα κριτήρια των υποτροφιών…