Πέρσι παρέλαβε το βραβείο του MVP με έναν συγκινητικό λόγο. Φέτος, οι συμπαίκτες του έδειχναν να… βαριούνται στις θέσεις τους και η κόρη του, Ράιλι, «έκλεψε» και πάλι την παράσταση. Ο Στεφ Κάρι έλαβε τα ξημερώματα της Τετάρτης (11/5) το 2ο βραβείο πολυτιμότερου παίκτη -για δεύτερη διαδοχική σεζόν-, το οποίο κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΒΑ ομόφωνα και (απ)έδειξε γιατί απλώς γίνεται καλύτερος. Ο ηγέτης των πρωταθλητών Ουόριορς τόνισε πως «δεν ήταν ποτέ σκοπός μου να αλλάξω το μπάσκετμπολ. Ποτέ δεν περίμενα κάτι τέτοιο. Ήθελα μόνο να είμαι πάντα ο εαυτός μου. Καταλαβαίνω ότι πολλοί άνθρωποι και μικρά παιδιά εμπνέονται από αυτά που κάνω, όμως θέλω να τονίζω ότι μόνο με την σκληρή δουλειά γίνεσαι καλύτερος, κάθε μέρα. Το μήνυμά μου είναι πως δεν πρέπει ποτέ να εφησυχάζεις και να επαναπαύεσαι. Θέλω να με θυμούνται ως έναν παίκτη που πάντα δούλευε σκληρά και πήρε το μέγιστο από τις δυνατότητές του».

Ο Κάρι, που είναι ο 11ος παίκτης που κερδίζει διαδοχικά βραβεία MVP και ο 3ος πόιντ-γκαρντ με περισσότερα από ένα (μετά τους Μάτζικ Τζόνσον και Στιβ Νας), είναι μόλις ο 61ος πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ, με ετήσιο μισθό 11.170.000 δολαρίων. Απόρροια βεβαίως των παλαιότερων προβλημάτων με τους αστραγάλους του… Ο σύμβουλος ανάπτυξης του Γκόλντεν Στέιτ, Στιβ Νας, πάντως, διαφώνησε με την… αλλαγή που δεν θέλει ο Κάρι και τόνισε πως «βλέπεις τη Λίγκα μας και κατανοείς ότι αλλαγές και εξέλιξη έρχονται σε περιόδους 10 ή και 20 ετών. Αυτή την αλλαγή που παρακολουθούμε πλέον από τον Στεφ, την βιώσαμε σε 6 μήνες. Ο τεχνικός των Ουόριορς (και κορυφαίος φέτος στο ΝΒΑ), Στιβ Κερ, πήρε το λόγο και επισήμανε πως «πριν από εννιά χρόνια είχα να πάει να παρακολουθήσω ένα ματς του Ντέιβιντσον (σ.σ.: πανεπιστήμιο στο οποίο έπαιξε κολεγιακό μπάσκετμπολ ο Κάρι) με το UCLA και οι γονείς του με ρώτησαν αν μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ. Τώρα είναι ομόφωνα ο MVP! Και υπάρχει λόγος που έγινε αυτό. Το ότι ήσουν πέρσι ο MVP, Στεφ, δεν ήταν αρκετό. Επέστρεψες φέτος πολύ καλύτερος και αυτό είναι κάτι φανταστικό! Πώς συνέβη αυτό; Πρέπει να έχεις κάτι ξεχωριστό μέσα σου».

Ο ίδιος ο Κάρι κατέληξε ότι «κοιτούσα τη λίστα με τους προηγούμενους MVP και είναι όλοι τους θρύλοι! Είναι τεράστια τιμή για μένα που είμαι ο πρώτος που παίρνει ομόφωνα αυτό το βραβείο. Η απουσία μου αυτές τις δύο εβδομάδες, που ήμουν τραυματίας, με πόνεσε. Θέλουμε να φτάσουμε ως το τέλος και να κατακτήσουμε και πάλι τον τίτλο, αλλά ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί, θα είμαστε ένα σύνολο το οποίο θα θυμούνται για αυτά που πετύχαμε. Καμία ομάδα δεν έχει κάνει ό,τι αυτοί οι 15 τύποι που βρίσκονται μπροστά μου. Ας μην το ξεχνάμε αυτό, να είμαστε ευγνώμονες για το δέσιμο που έχουμε αποκτήσει και ας βρούμε τη θέση μας στην ιστορία, με την ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας. Είναι μεγάλη τιμή για μένα οι ατομικοί τίτλοι, όμως μεγαλύτερη είναι το γεγονός ότι είμαι μέλος αυτής της σπουδαίας παρέας και σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε».