Για 6 μήνες, «μιλούσαν» τα εντυπωσιακά κατορθώματά του μέσα στο παρκέ. Ο Στεφ Κάρι είναι ένας παίκτης που συνήθως σε κάνει να μένεις με ανοικτό το στόμα και με γουρλωμένα τα μάτια! Αλλά το βράδυ της Δευτέρας (4/5), στην τελετή απονομής του βραβείου του MVP που κατέκτησε φέτος, ο σταρ των Ουόριορς απέδειξε ότι τα πάει εξαιρετικά και εκτός γηπέδου, με κοστούμι, γραβάτα και έναν σπουδαίο λόγο. Ο 27χρονος γκαρντ αποκάλυψε πώς έμαθε ότι αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν, λέγοντας ότι «γύρισα σπίτι μετά τη νίκη επί του Μέμφις και έδειχναν όλοι περίεργοι. Με κοιτούσαν παράξενα και άρχισε να βλέπω στην μπλούζα μου, μήπως έχω κάτι πάνω μου! Μέχρι να διαβάσω το μπλουζάκι της συζύγου μου, που είχε τα αρχικά μου, τον αριθμό της φανέλας μου και τη λέξη MVP». Ο Κάρι εξήγησε πως «η οικογένειά μου ήταν πάντα στο πλευρό μου και μου έδειξαν ότι πρέπει να έχω προτεραιότητες». Αποκαλύπτοντας ότι «ο δρόμος μου ως εδώ δεν ήταν καθόλου εύκολος»

Ο ηγέτης του Γκόλντεν Στέιτ εξήγησε ότι «ήμουν πάντα ο πιο μικρόσωμος παίκτης στην ομάδα και κάποιος που τον σκέπαζε η σκιά του πατέρα του. Μέχρι τα 14 μου χρόνια είχα τραγική μηχανική στο σουτ λόγω της σωματοδομής μου και όταν σούταρα η μπάλα δεν έφτανε καν στο καλάθι. Αναγκάστηκα να περάσω ένα καλοκαίρι για να αλλάξω τον τρόπο που σούταρα. Ήταν οι τρεις χειρότεροι μήνες της ζωής μου. Με βοήθησε φυσικά ο πατέρας μου (σ.σ.: παλαίμαχος γκαρντ του ΝΒΑ και εξαιρετικός σουτέρ), αλλά δεν ήθελα να είμαι απλώς ο γιος του Ντελ Κάρι. Ο κόσμος νομίζει ότι δεν αντιμετώπισα ποτέ προβλήματα, αλλά όταν αποφοίτησα από το γυμνάσιο κανένας δε μου ζητούσε να πάω στο πανεπιστήμιό του. Δεν υπήρχα σε καμία λίστα, παρά απλώς κάποιοι ήξεραν ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου. Όλα, όμως, γίνονται για κάποιο λόγο και υπάρχει μία ιστορία πίσω από τον καθένα μας. Όταν μάθεις ποιό είναι το όνειρό σου, καταλαβαίνεις ότι για να το φέρεις σε πέρας πρέπει να είσαι πάντα αυτός που δουλεύει πιο σκληρά από όλους και να έχεις πάθος για αυτό που κάνεις. Για εμένα το πάθος μου ήταν το μπάσκετμπολ».

Ο Στεφ Κάρι θέλησε να ευχαριστήσει τον (ρούκι και ρέκορντμαν) προπονητή του, Στιβ Κερ, επισημαίνοντας πως «εκείνος είναι ο λόγος που χάρηκα την φετινή χρονιά περισσότερο από κάθε άλλη». Και θυμήθηκε ότι «στον πρώτο μου αγώνα ,στο δημοτικό, έπρεπε να πω στους συμπαίκτες μου ότι δεν θα παίξω επειδή δεν έπλυνα τα πιάτα στο σπίτι» και δεν παρέλειψε να μιλήσει για την κόρη που, που ήταν στην τελετή. Αλλά και τη… γιαγιά του, «γιατί με βλέπει από την τηλεόραση αυτή τη στιγμή». Ο κόσμος γνωρίζει τον πατέρα και τον αδερφό του Στεφ, τον Σεθ, επίσης καλαθοσφαιριστή, αλλά η αδερφή του, Σιντέλ, που παίζει βόλεϊ στο πανεπιστήμιο Ίλον, αποκάλυψε προ ημερών μερικά μυστικά του MVP. Τονίζοντας πως «ο Στεφ ήταν πάντα άτακτος και πείραζε όλους τους φίλους μου… Με τον αδερφό μας, Σεθ, τσακώνονταν πάντα για το ποιος… δεν έκλεψε στα παιχνίδια. Αν και ο Στεφ, παρότι μεγαλύτερος, ήταν πάντα γλυκός μαζί μας». Η Σιντέλ Κάρι αποκάλυψε ότι ο πολυτιμότερος παίκτης του ΝΒΑ «λάτρευε μικρός την ταινία “The Princess Diaries” και μπορεί να το παρακολουθούσε και κάθε μέρα(!)… Πριν από τα ματς δείχνει ήρεμος και έτσι είναι, αλλά από μέσα σου είναι πάντα ενθουσιασμένος όσο κανένας!». Καταλήγοντας ότι «του αρέσουν οι αριθμοί, αλλά όχι της στατιστικής του. Ήταν πάντα έξυπνος στα μαθηματικά, του άρεσε το σόου “Numb3rs” και πάντα αστειευόταν γιατί τα γενέθλιά του, στις 14 Μαρτίου, συμπίπτουν με την Pi Day (σ.σ.: από το ελληνικό “Πι”) και αφορά μαθηματικά. Πάντως, μέσα στο παρκέ είναι ο πιο… γλυκός “δολοφόνος”». Ένας “ψυχρός” εκτελεστής που, πάντως, δάκρυσε ευχαριστώντας τον πατέρα του για την συνεισφορά του.

Το ταξίδι του Κάρι δεν σταματά στο βραβείο του MVP. Ο σταρ των Ουόριορς έχει στόχο και τον τίτλο, με «μπούσουλα» το παρελθόν του. Οι Νικς ακόμη σιχτιρίζουν που δεν τον πρόλαβαν στο Νο8 του ντραφτ του 2009, αφού το Γκόλντεν Στέιτ τον επέλεξε στο Νο7. Ο Κάρι παρουσίασε δείγματα του αστείρευτου επιθετικού ταλέντου στο πανεπιστήμιο Ντέιβιντσον, όπου είχε 122 εύστοχα τρίποντα-ρεκόρ για πρωτοετή και την 2η από τις 3 σεζόν του μ.ο. 25,9π. με 43,9% στα τρίποντα! Μάλιστα, τότε ήταν που αποφασίστηκε να «μετατεθεί» από τη θέση «2» σε αυτή του πλέι-μέικερ και με εξαίρεση το 2011-12, όταν αγωνίστηκε σε μόλις 26 ματς και είχε μ.ο. 14,7π. με τους Ουόριορς , λόγω τραυματισμών στους αστραγάλους, έχει διαπρέψει. Μάλιστα, για να γίνει δυνατότερος, το καλοκαίρι του 2012 αποφάσισε να (παρ)ακολουθήσει προπονήσεις… ράγκμπι!!! Ο Κάρι πήρε το ταλέντο του πατέρα του, αλλά την έμπνευση από τον… παππού του και την μπασκέτα που ο τελευταίος είχε στην φάρμα του! Ο πόιντ-γκαρντ του Γκόλντεν Στέιτ, πάντως, δεν σταματά να τονίζει και την έμπνευση από την θρησκεία του.

Εξηγώντας πως «όταν σκοράρω δείχνω προς τα πάνω γιατί θέλω να δείχνω στον κόσμο την κατεύθυνση προς εκείνον που πέθανε πάνω στον σταυρό για τις αμαρτίες μας. Ξέρω ότι έχω μια θέση στον παράδεισο! Εκείνος μου την έχει κρατήσει. Και αυτό είναι κάτι που κανένα επίγειο βραβείο δεν μπορεί να ξεπεράσει. Με τη βοήθεια του Χριστού μπορώ να τα πετύχω όλα». Μάλιστα, αρθρογραφεί συχνά σε χριστιανική ιστοσελίδα! Θεωρείται πρότυπο οικογενειάρχη, καθώς είναι πατέρας της μικρής Ράιλι και η σύζυγός του, Αέσα, είναι πάλι έγκυος. Η σύντροφός του, μαζί με τον πατέρα του και την μητέρα του, είναι παρόντες σε κάθε εντός έδρας παιχνίδι του. Ο Κάρι είναι βαθύτατα ευαισθητοποιημένος και συμμετέχει σε κάθε φιλανθρωπική δραστηριότητα της ομάδας του. Επιπλέον, προ ημερών, βρέθηκε και στον Λευκό Οίκο, προσκεκλημένος του προέδρου των Η.Π.Α., Μπαράκ Ομπάμα, ως πρέσβης του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών κατά της ελονοσίας. Στόχος του, βεβαίως, είναι να βρεθεί εκεί και τον ερχόμενο χειμώνα ως πρωταθλητής, καθώς ο «πλανητάρχης» βραβεύει κάθε χρόνο τον εκάστοτε πρωταθλητή του ΝΒΑ.