Το Μιλγουόκι βρισκόταν με την πλάτη στο τοίχο για 37 από τα 48 λεπτά του πρώτου αγώνα αλλά με ένα εντυπωσιακό επιμέρους σκορ, με την αρωγή των Λόπεζ περισσότερο και του Αντετοκούνμπο λιγότερο, έφτασαν στην νίκη με 108-100. Οι Ράπτορς μπήκαν καλύτερα στην αναμέτρηση προηγήθηκαν με +13(15-28) στην 1η περίοδο, πριν τα «Ελάφια». Οι γηπεδούχοι μείωσαν στο 42-39(18’) με συνεχόμενους πόντους από Λόπεζ και Μίντλετον αλλά οι Ράπτορς αντέδρασαν με τους Λάουρι και Λέοναρντ να τους οδηγεί στο 51-59 του ημιχρόνου φτάνοντας στο +12(52-40) στο τελευταίο 4λεπτο του πρώτου μέρους.

Στην 3η περίοδο, το παιχνίδι συνέχισε στον ίδιο ρυθμό με τον Αντετοκούνμπο να οδηγεί την ομάδα του στο σκοράρισμα στο συγκεκριμένο δωδεκάλεπτο και τους Μπακς να μένουν στο παιχνίδι με την βοήθεια των βολών (10 βολές συνολικά σε αυτό το διάστημα) και τον Σιάκαμ να πετυχαίνει τρίποντο με την λήξη διαμορφώνοντας το 76-83. Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, οι Μπρουκ Λόπεζ και Κάιλ Λάουρι «κουβάλησαν» τις ομάδες στις πλάτες τους με τον «Splash Mountain» να πετυχαίνει τους 13 από τους 29 πόντους στην 4η περίοδο.

Η ομάδα του Μάικ Μπουντεχόλζερ έκανε το πρώτο προσπέρασμα στο αγώνα στις αρχές τις περιόδου και στο τελευταίο δίλεπτο κατάφεραν με την βοήθεια των Λόπεζ(4 συνεχόμενοι πόντοι, 1 τρίποντο), Μίντλετον(2-2) και Μπλέντσο(2-2 βολές) να φτάσουν σε μία πολύ δύσκολη νίκη με τους Ράπτορς να έχουν μηδέν πόντους στα τελευταία 3 λεπτά και να πετυχαίνουν το τελευταίο εντός παιδιάς στο 44’, με τους γηπεδούχους να διατηρούν μετά από σκληρή μάχη το πλεονέκτημα έδρας.

Κορυφαίος του Game 1 δεν ήταν άλλος από τον Μπρουκ Λόπεζ καθώς ο σέντερ των γηπεδούχων πέτυχε 29 πόντους(ρεκόρ για την σεζόν, ρεκόρ καριέρας στα playoff) και μάζεψε 11 ριμπάουντ, ενώ ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε νταμπλ-νταμπλ με 24 πόντους, 14 ριμπάουντ και 6 ασίστ. Τέλος πολύ σημαντική συνεισφορά είχε ο Μπρόγκτον, που ξεκίνησε από τον πάγκο και πέτυχε 15 πόντους.

Από την άλλη πλευρά, το Τορόντο έχασε μεγάλη ευκαιρία να κάνει το «μπρέικ» καθώς βρισκόταν μπροστά στο σκορ για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα του παιχνιδιού , ενώ οι δυο σταρ(Λάουρι, Λέοναρντ) πέτυχαν τους 61 από τους 100 πόντους της ομάδας τους. Συγκεκριμένα, ο Λέοναρντ είχε 31 πόντους(μόλις δύο στην 4η περίοδο) και ο Λάουρι έκανε «μαγική» εμφάνιση με 30 πόντους, 8 ριμπάουντ και 7-9 τρίποντα με τον Σιάκαμ να προσθέτει 15.

 

Μιλγουόκι Μπακς-Τοροντο Ράπτορς 108-100 (1-0)