Το -καλύτερο της φετινής σεζόν- ρεκόρ (67-15) των Ουόριορς προφανώς θεωρήθηκε εντυπωσιακότερο από τις προσθήκες των ΛεΜπρον Τζέιμς και Κέβιν Λαβ στους Καβς. Και ο τζένεραλ μάνατζερ του Γκόλντεν Στέιτ, Μπομπ Μάιερς κέρδισε τα ξημερώματα του Σαββάτου (2/5) τον τίτλο του κορυφαίου παράγοντα της χρονιάς από τον Ντέιβιντ Γκρίφιν του Κλίβελαντ. Ο GM των πρωτοπόρων της Δύσης έλαβε 83β. και 13 ψήφους 1ης θέσης, αφήνοντας 2ο τον Γκρίφιν με 69β. και 8 προτιμήσεις για την πρωτιά. Οι υπόλοιποι της φετινής λίστας: Μάικ Μπούντενχολζερ (Ατλάντα-36β.-4 ψήφοι 1ης θέσης), Ντάνι Έιντζ (Βοστόνη-16β.-1), Γκαρ Φόρμαν (Σικάγο-14β.-1), Νιλ Όλσεϊ (Πόρτλαντ-14β.-2), Ντάριλ Μόρεϊ (Χιούστον-8β.), Σταν Βαν Γκάντι (Ντίτροιτ-5β.-1), Σαμ Πρέστι (Οκλαχόμα Σίτι-4β.), οι Ντελ Ντεμπς (Νέα Ορλεάνη), Φλιπ Σόντερς (Μινεσότα), Τζον Χάμοντ (Μιλγουόκι), Μιτς Κάπτσακ (Λέικερς), Σαμ Χίνκι (Φιλαντέλφια) με 3β. και οι Κρις Ουάλας (Μέμφις), Ντένις Λίντσεϊ (Γιούτα), Αρ-Σι-Μπιούφορντ (σ.σ.: ο περσινός νικητής) από 2β. και ο Μασάι Ουζίρι (Τορόντο) με 1β.

Ο Μπομπ Μάιερς γίνεται ο 2ος παράγοντας στην ιστορία των Ουόριορς που κατακτά το βραβείο του κορυφαίου παράγοντα, μετά τον Ντιρκ Βέρτλιμπ, το 1974-75. Και είναι ο 6ος της σεζόν που λαμβάνει ατομικό βραβείο, μετά την ανάδειξη του Λου Ουίλιαμς (Ράπτορς) σε καλύτερο 6ο παίκτη, την βράβευση του Κουάι Λέοναρντ (Σπερς) ως κορυφαίου αμυντικού, την τιμή στον Κάιλ Κόρβερ (Χοκς) με το Sportsmaship Award, το βραβείο του κορυφαίου προπονητή στον Μάικ Μπούντενχολζερ (Χοκς) και το βραβείο του καλύτερου ρούκι στον Άντριου Ουίγκινς (Γουλβς). Λίγη ώρα μετά την ανάδειξη του Μπομπ Μάιερς, πάντως, ακούστηκε ένα «τρελό» σενάριο που τον θέλει να επιθυμεί την προσθήκη του… Κέβιν Ντουράντ, το επόμενο καλοκαίρι!!! Το θέμα βγήκε από το στόμα του Μάικαλ Τόμπσον, παλαίμαχου παίκτη των Λέικερς και πατέρα του σταρ των Ουόριορς, Κλέι Τόμπσον, που τόνισε ότι «ακουσα από μια έγκυρη πηγή μιας ομάδας που αγωνίζεται στην Bay Area πως σκοπεύουν να κυνηγήσουν με μανία τον Ντουράντ!». Ο ίδιος ο «KD» δήλωσε την Παρασκευή χαρούμενος με την πρόσληψη του κόουτς Ντόνοβαν στους Θάντερ και προ ημερών άφησε να εννοηθεί ότι θέλει να κλείσει την καριέρα του στην Οκλαχόμα Σίτι.

Για την ώρα, το πιο… τρελό πράγμα που συνδέει τον Ντουράντ με τους Ουόριορς είναι οι περσινοί 54π. του σε ένα ματς με το Γκόλντεν Στέιτ!!!