Ήταν δεδομένο, πως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς θα ανανέωνε το συμβόλαιό του με τους Κλίβελαντ Καβαλίερς, έστω κι αν η συμφωνία καθυστερούσε να γνωστοποιηθεί, είτε από τον ίδιο είτε από τη διοίκηση του συλλόγου. Στο μικρό… μυστήριο που υπήρχε για παραπάνω από ένα μήνα, τη λύση έδωσε ο ίδιος ο «Βασιλιάς», ο οποίος αποκάλυψε πως θα γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ΝΒΑ, με τις απολαβές του για την προσεχή σεζόν να «αγγίζουν» τα 31 εκατομμύρια δολάρια.

Ο ίδιος, μάλιστα, θα φτάσει στα επίπεδα του Μάικλ Τζόρνταν, αναφορικά με τη μισθοδοσία του, καθώς τη μεθεπόμενη χρονιά θα έχει λαμβάνει 33 εκατομμύρια δολάρια, όσα δηλαδή είχε πάρει ο «Air» τη σεζόν 1997-1998 από τους Σικάγο Μπουλς. Μέσα σε τρία χρόνια, ο Τζέιμς θα κερδίσει 100 εκατομμύρια δολάρια, με τον ίδιο να είναι δικαιωματικά… πρώτος στο «βασίλειο» του, αλλά και αρκετούς ακόμη παίκτες να συμφωνούν στην φετινή free agency, σε ποσά διόλου ευκαταφρόνητα.

Ταυτόχρονα, ο ΛεΜπρόν γίνεται πρώτος σε απολαβές κατά μέσο όρο, με 33.3 εκατομμύρια δολάρια, ενώ δεύτερος είναι ο Μάικ Κόνλεϊ, ο οποίος θα λάβει κατά μέσο όρο 30.5 εκατομμύρια δολάρια από τους Μέμφις Γκρίζλις, έχοντας υπογράψει προ ολίγων ημερών συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, έναντι 153 εκατομμυρίων δολαρίων. Στις 9 Ιουλίου, επίσης, ο Τζέιμς Χάρντεν υπέγραψε για τέσσερα χρόνια με τους Χιούστον Ρόκετς, σε ένα ποσό περί τα 118.1 εκατομμύρια δολάρια, λαμβάνοντας 29.5 εκατομμύρια δολάρια κατά μέσο όρο.

Τρίτος στην «αυλή» του ΛεΜπρόν είναι ο Ράσελ Ουέστμπρουκ. Παρά τις φήμες που τον ήθελαν μέχρι και να ακολουθεί από φέτος τον Κέβιν Ντουράντ, στο δρόμο των αποχωρήσεων, ο γκαρντ των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ έγινε επίσημα ο ηγέτης τους, υπογράφοντας επέκταση τριών ετών, στο αντίτιμο των 85.7 εκατομμυρίων δολαρίων. Ο ίδιος, δεν είναι μακριά από τον Χάρντεν, καθώς θα εισπράξει 28.6 εκατομμύρια δολάρια.

Αν κάποιος αντέχει να κάνει την πρόσθεση, μόλις οι τέσσερις αυτοί παίκτες εισπράττουν κατά μέσο όρο μαζί σχεδόν 122 εκατομμύρια δολάρια! Ποσά, για τα οποία ακόμη και η λέξη «ίλιγγος» μοιάζει ελάχιστη να τα περιγράψει…