Κατά την διάρκεια του λοκ-άουτ του 2011 σκέφτηκε να αφήσει για λίγο το ΝΒΑ και επισκέφτηκε και την Θεσσαλονίκη, πραγματοποιώντας προπονήσεις με τον ΠΑΟΚ. Χωρίς ωστόσο να παίξει στην «από εδώ» πλευρά του Ατλαντικού… Πλέον, ο Κόρεϊ Μαγκέτι φαίνεται πως έχει περιορίσει μόνος του τις μελλοντικές επιλογές καριέρας. Αν και μόλις 34 ετών (θα τα κλείσει μάλιστα στις 12 Νοεμβρίου), ο απόφοιτους του φημισμένου Ντιούκ θέλει μία ευκαιρία για έναν τίτλο ή αλλιώς προτιμά να πάει σπίτι του.

Όπως ανέφερε η εφημερίδα «San Antonio Express-News», ο πρώην παίκτης των Μάτζικ, Κλίπερς, Ουόριορς, Μπακς, Μπόμπκατς, Πίστονς (14 σεζόν στο ΝΒΑ με μ.ο. 16π.-4,9ριμπ.-2,1ασ. σε 827 ματς και μ.ο. 28,2΄-ενώ το 2004-05 είχε 22,2π.!) θα συνεχίσει να παλεύει για την τελευταία θέση στο ρόστερ των φιναλίστ των περσινών Τελικών και σε αντίθετη περίπτωση σκέφτεται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση! Τουλάχιστον αυτό «έδειξε» η δήλωσή του «αν καταφέρω να έχω μία ευκαιρία εδώ, θα είναι εκπληκτικό. Αλλιώς, το μπάσκετμπολ ήταν τόσο καλό μαζί μου»… Ο Μαγκέτι είχε πέρυσι μόλις 5,3π. μ.ο. με τους Πίστονς, που ήταν η χειρότερη επίδοση της καριέρας του. Αλλά ελπίζει ακόμη για μία θέση στους Σπερς.

Τα «Σπιρούνια» φαίνεται να έχουν εξασφαλισμένες τις 14 θέσεις του ρόστερ τους και οι Μαγκέτι, Μικ Καμπόνγκο και Κόρτνεϊ Φελς «μάχονται» για την 15η… Ο δεύτερος πιθανότατα θα παραχωρηθεί στο NBDL και ο τελευταίος είναι φαβορί για να «κοπεί». Ο Μαγκέτι αναμένει, έχοντας, πάντως, κάνει ήδη τα πρώτα πλάνα για το μέλλον του, αφού μετά τις καλοκαιρινές προπονήσεις του στο Ντιτρόιτ, ταξίδεψε με ανθρώπους των Πίστονς στο καμπ της Adidas στο Τρεβίζο και εκεί έπεσε η πρώτη ιδέα να αναλάβει κάποιο πόστο στην ομάδα!