Ήταν αναμενόμενο η απόφαση του Κέβιν Ντουράντ να φέρει ένα ντόμινο εναλλακτικών και νέων προσπαθειών στις ομάδες που τον διεκδικούσαν. Ο «KD» επέλεξε την Δευτέρα (4/7) να αφήσει την Οκλαχόμα Σίτι για το Γκόλντεν Στέιτ, όμως προς νέες κατευθύνσεις δεν βαδίζουν μόνο οι Σέλτικς, Σπερς, Κλίπερς και Χιτ, που τον διεκδικούσαν. Κι αν το Σαν Αντόνιο ήδη κινήθηκε για τον Πάου Γκασόλ, νέα δεδομένα υπάρχουν ήδη και για Θάντερ, αλλά και για τους Ουόριορς… Οι τελευταίοι, μετά την προσθήκη του Ντουράντ, δεν θα κινηθούν για την ισοφάριση της προσφοράς των Μάβερικς στον Χάρισον Μπαρνς. Ενώ συζητούν ήδη με το… Ντάλας και για την παραχώρηση με ανταλλαγή και του Άντριου Μπόγκουτ!

Οι πρωταθλητές του 2015 θα επιχειρήσουν να κάνουν χώρο στο σάλαρι-καπ για να τοποθετήσουν εκεί τα 54,3εκατ.δολ. του Ντουράντ και ενδεχομένως να κρατήσουν μόνο τον Φέστους Εζέλι ή να αποκτήσουν άλλον (πιο φθηνό) ψηλό, ώστε να γλιτώσουν τα 11.027.027δολ. που θα λάβει το 2016-17 ο Μπόγκουτ… Οι Μάβερικς, από την άλλη, ευελπιστούν να «χωρέσουν» τον μισθό του Αυστραλού σέντερ στην εξαίρεση του σάλαρι-καπ, να αποκτήσουν τον Χάρισον Μπαρνς ως unrestricted free-agent, αφού οι Ουόριορς παραιτηθούν από τα δικαιώματά του και να του δώσουν κανονικά τα 94εκατ. για 4 χρόνια που του έχουν προτείνει. Με αυτό τον τρόπο, θα κινηθούν μετά με μεγαλύτερη άνεση για την ανανέωση και του Ντιρκ Νοβίτσκι.

Η αποχώρηση του Ντουράντ από τους Θάντερ, ίσως φέρει και νέες εξελίξεις στην πρώην πια ομάδα του. Η διοίκηση της Οκλαχόμα Σίτι, η οποία ευχαρίστησε τον «KD» για την προσφορά του -σε αντίθεση με οπαδούς που… έκαιγαν φανέλες του(!)– θα επιδιώξει να έχει άμεσα νέα και για τον Ράσελ Ουέστμπρουκ, ώστε το θέμα της δικής του free-agency το 2017 να «πληγώσει» την «OKC». Σύμφωνα με το ESPN, οι Θάντερ θα ζητήσουν από τον «RW» να απαντήσει άμεσα αν θα υπογράψει από τώρα επέκταση συμβολαίου και αν εκείνος δεν δεχθεί να δεσμευτεί, θα τον βγάλουν «στο σφυρί» για ανταλλαγή!!! Με αυτό τον τρόπο, η Οκλαχόμα Σίτι δεν θέλει να έχει τον παίκτη με δεύτερες σκέψεις μέσα στην επερχόμενη σεζόν και αν διαπιστώσει αρνητική πρόθεση, να μην τον χάσει το επόμενο καλοκαίρι δίχως ανταλλάγματα. Διότι με το 2ετές συμβόλαιο του «KD» στους Ουόριορς, η Οκλαχόμα Σίτι δεν μπορεί να προχωρήσει το 2017 σε sign-n-trade του «RW» και αν δεν δεχθεί νέο συμβόλαιο, τον χάνει χωρίς κέρδη… Οι Θάντερ απέκτησαν πρόσφατα τον Βίκτορ Ολαντίπο από το Ορλάντο, αντί του Σερζ Ιμπάκα και αν αποφασίσουν να παραχωρήσουν τον Ουέστμπρουκ, προφανώς μπορούν να κερδίσουν 3-4 έτοιμους παίκτες και 2-3 ντραφτ-πικς.

Στο μεταξύ, κι ενώ πολλοί παίκτες του ΝΒΑ εκφράστηκαν αρνητικά με την απόφαση του Κέβιν Ντουράντ να αφήσει την Οκλαχόμα Σίτι για το Γκόλντεν Στέιτ, το διαδίκτυο επιβεβαίωσε ότι τελικά «καλύτερα να μασάς αντί να… γράφεις στο twitter». Ο MVP του 2014 προτίμησε τη «συμμαχία» με τους Στεφ Κάρι, Κλέι Τόμπσον και Ντρέιμοντ Γκριν, ενώ σε ένα tweet του το 2010, λίγο μετά την απόφαση του ΛεΜπρον Τζέιμς να αφήσει το Κλίβελαντ για το Μαϊάμι και την «Big-3» με Ουέιντ και Μπος, είχε γράψει ότι «τώρα όλοι θέλουν να παίζουν για τους Λέικερς και τους Χιτ; Ας γίνουμε ανταγωνιστικοί για να αντιμετωπίζουμε αυτούς τους ανθρώπους»… Κοινώς, πριν από 6 χρόνια δεν ήθελε να ακούει για superteams και το 2016 αποφάσισε να υπογράψει στην ομάδα των 73 νικών στην κανονική περίοδο, που τον νίκησε στα 7 ματς στους Δυτικούς τελικούς…