Αμα θέλει να πει κάτι… βαρύ για κάποιον ο Τσαρλς Μπάρκλεϊ θα το πει ο κόσμος να χαλάσει. Δεν τον νοιάζει τι θα πει ο κόσμος, αν θα ξεσπάσει χαμός με τα λόγια του, αν θα δημιουργήσει κόντρα. Μεταξύ μας, μάλλον του αρέσει αυτή η διαδικασία… Τέλος πάντως, όμως, το σημαντικό είναι ότι ο παλαίμαχος σταρ του ΝΒΑ και νυν τηλεσχολιαστής ξαναχτύπησε και έριξε την χολή του. Αυτή τη φορά για τον Ζάιον Ουίλιαμσον.

Ο «Σερ Τσαρλς» ξέχασε ότι σαν παίκτης ήταν πάντα υπέρβαρος και τόνισε χωρίς περιστροφές και ίχνος ευγένειας ότι το next big thing του ΝΒΑ, που επιλέχθηκε στο Νο 1 του φετινού ντραφτ από τους Πέλικανς είναι… χοντρός και δεν μπορεί με αυτά τα κιλά να παίξει στο καλύτερο πρωτάθλημα του πλανήτη: «Έμαθα ότι ζυγίζει 127 κιλά. Δεν μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ με τόσα κιλά, βάζει μεγάλο βάρος στα γόνατά του. Είναι πολύ μεγάλος και δυνατός, αλλά έτσι είναι και οι άλλοι αθλητές στο ΝΒΑ. Εγώ ήμουν πολύ χοντρός κι έπρεπε να χάσω κιλά. Δεν ξέρω ποιο είναι το κατάλληλο βάρος για τον Ζάιον. Εγώ, πάντως, έπρεπε να χάσω πολλά».

«Εκραξε» και τον Αντετοκούνμπο

Ο Μπάρκλεϊ έχει κατά καιρούς…  σύρει διάφορα σε πολλούς παίκτες. Ανάμεσά τους και τον Γιάννη Αντετοκούνμπο. Όλα έγιναν σε μια κουβέντα που είχε στην τηλεόραση με τον Σακίλ Ο’Νιλ. Ο «Σακ» είχε πει για τον Giannis. «Είναι ο πρώτος ψηλός με τέτοια νούμερα χωρίς κινήσεις στο ποστ. Είναι ένας πόιντ… ψηλός, η νέα εποχή του μπάσκετ. Διαβάζει πολύ καλά την άμυνα, παίζει πολύ έξυπνα και πασάρει στους συμπαίκτες του. Όλοι λένε πως πρέπει να φτιάξει το σουτ του. Όχι, ξεχάστε το, δεν χρειάζεται. Μπορεί να βρίσκει τρόπο να σκοράρει με πολύ ψηλά ποσοστά. Ήδη είναι ασταμάτητος. Ε, Greek Freak, μη δουλεύεις το σουτ σου»!

Εκεί ο Μπάρκλεϊ έριξε το «καρφί» για την ικανότητα του Ελληνα παίκτη στα σουτ. «Διαφωνώ, αν μπορούσε να σουτάρει καλά, δεν θα μπορούσε να τον μαρκάρει κανείς».

Τα έχει… σύρει και στον Ντόντσιτς

Ο «Σερ Τσαρλς» είχε… περιποιηθεί λίγο πριν τα ντραφτ του 2018  και τον Λούκα Ντότσιτς για τον οποίο είπε: «Δεν εμπιστεύομαι ιδιαίτερα τον διεθνή ανταγωνισμό. Έχουμε, λοιπόν, να κάνουμε με ένα παιδί 18 χρονών που αναδείχτηκε MVP στην Ευρώπη. Λοιπόν, αυτό μου λέει ότι είχε χάλια ανταγωνισμό! Ουδείς σε ηλικία 18 ετών δεν μπορεί να κυριαρχεί απέναντι σε έτοιμους παίκτες, ανεξάρτητα με το πόσο κακοί είναι αυτοί. Ρίξτε μια ματιά τα προηγούμενα χρόνια στο ΝΒΑ. Βρίσκομαι σε αυτόν τον χώρο για περισσότερο από 30 χρόνια. Υπάρχει μόνο ένας 18άχρονος που μπορείς να πεις ότι ήταν πραγματικά σπουδαία υπόθεση. Μιλάω, φυσικά, για τον ΛεΜπρόν Τζέιμς! Οι άνθρωποι ξεχνούν ότι ο πραγματικά σπουδαίος Κόμπι Μπράιαντ δεινοπάθησε τα πρώτα χρόνια. Ο Κέβιν Γκαρνέτ; Το ίδιο. Επιμένουν να λένε ότι ο Ντόντσιτς βγήκε MVP στα 18 του όμως εγώ δεν θα τον επέλεγα στο Νο 1 ή το Νο 2».

Δεν άφησε ούτε τον Λεμπρόν

Ο «Σερ Τσαρλς» είχε ρίξει καρφάρα και για τον Λεμπρόν Τζέιμς το 2016 όταν είχε πει ότι ο δεν μπορεί να τοποθετήσει τον «βασιλιά» πάνω από παίκτες σαν τον Κόμπι Μπράιαντ και τον Τιμ Ντάνκαν. «Το πρόβλημά μου είναι το εξής: Δεν ξέρω πως ο Λεμπρόν μπορεί να είναι πάνω απ’ τους Κόμπι Μπράιαντ και Τιμ Ντάνκαν. Τώρα, αν κατακτήσει κάνα δυο ακόμη πρωταθλήματα, τα ξαναλέμε, αλλά έχει δρόμο μπροστά του».