Από τα μ.ό. 39,1′ της ρούκι σεζόν του (σ.σ.: 1997-98) και τα 40,6′ του 2001-02, ο Τιμ Ντάνκαν παίζει φέτος μόλις 26,2′, που είναι η χαμηλότερη επίδοση της 19ετούς καριέρας του. Ο 39χρονος Τιμ Ντάνκαν, πάντως, έχει προσαρμοστεί στον τρόπο που ο κόουτς των Σπερς, Γκρεγκ Πόποβιτς τον διατηρεί «φρέσκο» για τα πλέι-οφς του Απριλίου, αν και πριν από 4 χρόνια, όταν το σκοράρισμά του είχε πέσει από το 19,3 της συνολικής πορείας του στους 13,4π. της σεζόν 2010-11, οι συμπαίκτες του τού έκαναν πλάκα και του άφηναν στα αποδυτήρια τη στατιστική, όταν δεν αγωνιζόταν, γράφοντας δίπλα στο DNP (σ.σ.: Did Not Play-που συνήθως αναφέρει «Τραυματίας» ή «Απόφαση Προπονητή») τη λέξη… «OLD» (=«Γέρος»)!!!

Ο Ντάνκαν χαμογελούσε σε κάθε φάρσα, αν και τα ξημερώματα της Κυριακής (3/1) έπειτα από ένα ιδιότυπο ρεκόρ του, η ανάγνωση της στατιστικής δεν ήταν φάρσα… Ο Ντάνκαν αγωνίστηκε 14′ στη νίκη 121-103 του Σαν Αντόνιο επί του Χιούστον, ωστόσο δεν σκόραρε και έμεινε άποντος για πρώτη φορά στην καριέρα του! «Μόλις το έμαθα και το διαπίστωσα», τόνισε ο συμπαίκτης του, Μανού Τζινόμπιλι, συμπληρώνοντας ότι «είναι κάτι ασυνήθιστο, αλλά δεν έπαιξε και πολύ. Επιπλέον, είχε να αγωνιστεί μία εβδομάδα και υποθέτω πως φτάσει να παίζει ως τα… 48 του, ε, θα μείνει άποντος άλλες 1-2 φορές!». Ο Ντάνκαν, που τον επόμενο Απρίλιο κλείνει τα 40 χρόνια του, είχε να αγωνιστεί για 3 αγώνες και ξεκουράστηκε μετά την χριστουγεννιάτικη ήττα από τους Ρόκετς.

Μονάχα που το Σάββατο δεν σκόραρε για πρώτη φορά έπειτα από 1.359 παιχνίδια με τουλάχιστον έναν πόντο και διέκοψε ένα σερί το οποίο πάντως, παραμένει το μεγάλο ρεκόρ του ΝΒΑ. Ο Ντάνκαν χρειάστηκε το 1.360ο ματς για να δει το «0» δίπλα στο όνομά του στο φύλλο της στατιστικής, αφού σύμφωνα με το Elias Sports Bureau, ο Καρλ Μαλόουν έμεινε για πρώτη φορά άποντος από την αφετηρία της καριέρας του έπειτα από 1.356 αγώνες, ενώ την 3η καλύτερη επίδοση διατηρεί ο Χακίμ Ολάζουον, με 1.089 αγώνες πριν το παρθενικό «0» και ακολουθούν οι Έλβιν Χέιζ (1.084) και Μάικλ Τζόρνταν (1.0720). Ο Ντάνκαν δεν σχολίασε το «κατόρθωμά του» του, ενώ ο συμπαίκτης του, Ντάνι Γκριν, τόνισε πως «δεν σούταρε πολύ, είχε 0/3διπ. αλλά πολλές βραδιές θέλουμε από εκείνον να έχει άλλη επιρροή στο ματς. Να παίρνει ριμπάουντ, να κάνει σκριν, να κλέβει μπάλες και να κόβει σουτ. Είμαι σίγουρος πως αν τον ρωτήσετε, δεν θα έχει ενοχληθεί…».