Οι Λέικερς σκέφτονται την στιγμή που υπέγραψαν τον Λούολ Ντενγκ και βγάζουν αφρούς και καταριούνται την ώρα που έκλεισαν τον παίκτη με ένα χρυσό συμβόλαιο. Ο Βρετανός κόστισε μια ολόκληρη περιουσία στην ομάδα ή αν το πάμε αντίστροφα έβγαλε μια ολόκληρη περιουσία από την συμμετοχή του στους “Λιμνάνθρωπους”. Η ομάδα του Λος Αντζελες άφησε ελεύθερο τον Βρετανό για να απελευθερώσει χώρο στο σάλαρι καπ της. Ο Ντενγκ, πάντως, δεν το πήρε κατάκαρδα. Κάθε άλλο, καθώς η συμμετοχή του στους Λέικερς τον έκανε πλουσιότερο κατά 64.5 εκατ. δολάρια!

Το ωραίο όμως, δεν είναι αυτό. Είναι το ποσό που έβγαζε σε κάθε ματς που έπαιζε με την ομάδα. Αν διαιρέσει κανείς τα 64.5 εκατομμύρια δολάρια του συμβολαίου του 33χρονου παίκτη με τα 57 παιχνίδια που έπαιξε με τους Λέικερς βγάζει ένα αστρονομικό ποσό ανά παιχνίδι. Ο Λούολ Ντενγκ έβγαζε κοντά στο 1.3 εκατομμύρια δολάρια σε κάθε αγώνα που έπαιξε με την ομάδα του Λος Αντζελες!

Το νούμερο είναι εξωπραγματικό, αλλά δείχνει πως καμιά φορά ακόμα και οι ομάδες του ΝΒΑ θα πρέπει να μνημονεύουν κάποιες ρήσεις του θυμόσοφου λαού μας. Οπως εκείνη που λέει: “¨Στερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα”. Διότι αν ήξεραν ότι ο Ντενγκ θα τους κόστιζε μια περιουσία ανά παιχνίδι δεν θα τον έκλειναν ποτέ.

Ο Βρετανός έπαιξε 56 ματς στην πρώτη του σεζόν (2016-17) με τους Λέικερς και είχε μέσο όρο 7.6 πόντους, 5.3 ριμπάουντ, 1.3 ασίστ. Στην δεύτερη σεζόν του πέρσι έπαιξε 1 ματς όλο κι όλο και μετά… μπήκε στο ψυγείο.