Η «κατάρρευση» των Κλίπερς στους 3 τελευταίους δυτικούς ημιτελικούς δεν ήταν πρωτοφανής. Η ομάδα του Λ.Α. έγινε η 9η στην ιστορία του ΝΒΑ που αποκλείστηκε παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε σε σειρά με 3-1, αλλά και για τον κόουτς Ντοκ Ρίβερς αυτό δεν ήταν πρωτόγνωρο. Ο τεχνικός των «Κλιπς» ηττήθηκε το βράδυ της Κυριακής (17/5) στο Χιούστον και αποκλείστηκε με τον ίδιο τρόπο για δεύτερη φορά στην καριέρα του. Καθώς το 2003, ως προπονητής του Ορλάντο, είχε μείνει εκτός από το Ντιτρόιτ στο 7ο ματς, αν και οι Μάτζικ είχαν προβάδισμα 3-1… Σε εκείνο το Game 7 ο σταρ των Πίστονς, Τσόνσι Μπίλαπς, είχε πετύχει 37π., ολοκληρώνοντας τη σειρά με 3 ήττες με συνολική διαφορά 61π.(!), ενώ ο Ντοκ Ρίβερς απολύθηκε από την ομάδα της Φλόριντα μερικούς μήνες αργότερα, αφού οι Μάτζικ άρχισαν την επόμενη σεζόν με ρεκόρ 1-10.

Την έγνοια της απόλυσης δεν την έχει, πάντως, στο Λ.Α.. Ωστόσο, ο Ρίβερς θα έχει καλοκαιρινές… υπερωρίες, αφού και ως τζένεραλ μάνατζερ των Κλίπερς, θα κληθεί να ενισχύσει το ρόστερ. Ο Τύπος της Καλιφόρνια χρεώνει στον παράγοντα Ρίβερς το γεγονός ότι δεν είχε «βάθος» στον πάγκο του, διότι οι Τζαμάλ Κρόφορντ και Γκλεν Ντέιβις δεν βοήθησαν στη σειρά με το Χιούστον και οι Ντάνταϊ Τζόουνς, Τζάστιν Χάμιλτον, Εκπέ Γιούντοχ, Λέστερ Χάντσον ήταν εκτός rotation. Επιπλέον, οι Φάρμαρ-Κάνινγχαμ είχαν αποδεσμευτεί μέσα στη σεζόν, ενώ οι Ντάγκλας-Ρόμπερτς και Μπούλοκ είχαν παραχωρηθεί για την απόκτηση του υιού Ρίβερς, Όστιν Ρίβερς. Πάντως, η μεγαλύτερη γκρίνια για τον παράγοντα Ντοκ Ρίβερς έρχεται από την απόφασή του να υπογράψει το καλοκαίρι με την «μεσαία εξαίρεση» του σάλαρι-καπ τον Σπένσερ Χόους και όχι τον Πολ Πιρς, που ήθελε να παίξει στους «Κλιπς» υπό τις οδηγίες του κόουτς του και στους Σέλτικς…

Το πρώτο μέλημα του (παράγοντα) Ρίβερς (στο ημίχρονο της 4ης ήττα από τους Ρόκετς φώναζε στους παίκτες του «σταματήστε το γ…..ο το flopping!») είναι πλέον να ανανεώσει τη συνεργασία του με τον ΝτιΑντρε Τζόρνταν, που μένει ελεύθερος την 1η Ιουλίου. Μάλιστα, τα πρώτα δημοσιεύματα κάνουν λόγο για απαιτήσεις 100εκατ.δολ. για 5 χρόνια από τον Αμερικανό σέντερ, ο οποίος ήδη ενδιαφέρει φιλολογικά τους Λέικερς και τους Μαβς, με τους δεύτερους να είναι το φαβορί. Η υπόθεση, βεβαίως, έχει ακόμη πολύ δρόμο, αλλά ρεπορτάζ στο Λ.Α. ανέφεραν την Δευτέρα πως οι «Κλιπς» σκέφτονται να παραχωρήσουν στο Σακραμέντο τους Γκλεν Ντέιβις και Σπένσερ Χόους, ώστε να αποκτήσουν τον Τζέισον Τόμπσον. Με αποκάλυψη περί φερόμενου επεισοδίου του Τζόρνταν με τον Κρις Πολ μέσα στη σεζόν, που ωθεί τον πρώτο εκτός Λ.Α..