Η (διαδικτυακή) βεντέτα μεταξύ Κέβιν Ντουράντ και Ντουέιν Ουέιντ, σχετικά με το αν ο τελευταίος πρέπει να είναι στο Top-10 των σύγχρονων σταρ του ΝΒΑ, δεν έχει τελειώσει. Η κόντρα τους άρχισε στο… Twitter, όταν ο πρώτος θεώρησε πως στην 10αδα θα έπρεπε είναι, αντί του αρχηγού των Χιτ, ο πρώην συμπαίκτη του στους Θάντερ και πλέον ηγέτης των Ρόκετς, Τζέιμς Χάρντεν. Ο Ντουράντ, μάλιστα, επιμένει στην θέση του και την επανέλαβε στο πρόσφατο ταξίδι της Οκλαχόμα Σίτι σε Κωνσταντινούπολη και Μάντσεστερ, μιλώντας στην κάμερα του ΟΤΕ TV.

Ο σταρ των Θάντερ τόνισε πως «υπερασπίζομαι αυτό που λέω. Πολλοί μπορεί να διαφωνούν μαζί μου, όμως τι να κάνουμε;. Δεν έχω κάτι προσωπικό με τον Ουέιντ, που είναι ένας σπουδαίος παίκτης. Έχει αφήσει το στίγμα του στην Λίγκα, είναι ένας από τους κορυφαίους γκαρντ όλων των εποχών. Όμως, όπως, είπα, θεωρώ ότι είναι πλέον αρκετά μεγάλος. Ήρθε η ώρα να δώσει την σκυτάλη στους νεότερους. Όπως του την έδωσε κάποιος, όπως την έδωσε κάποιος σε μένα, όπως θα την δώσω κι εγώ σε κάποιον αργότερα»… Ο Ντουράντ ρωτήθηκε για την επίσκεψή του στην Αθήνα, τον Αύγουστο του 2010, για το φιλικό με την Ελλάδα πριν το Μουντομπάσκετ της Τουρκίας. Λέγοντας ότι «η Αθήνα είναι μια από τις αγαπημένες μου πόλεις. Αν και έμεινα εκεί μόνο μια μέρα, ελπίζω ότι θα καταφέρω να την επισκεφθώ σύντομα.Είναι μια υπέροχη πόλη και όλοι αγαπούν το μπάσκετμπολ».

Ενώ κατέληξε με μία αναφορά στον νέο φόργουορντ του Ολυμπιακού, Ιωάννη Παπαπέτρου, ο οποίος φοίτησε στο πανεπιστήμιο του Τέξας, όπου έλαμψε ως το 2006-07 ο ίδιος το Ντουράντ… «Συνάντησα πέρυσι τον Παπαπέτρου στο Τέξας. Νομίζω πως αποφάσισε να παίξει επαγγελματικά. Του εύχομαι καλή τύχη. Έκανε αυτό που έπρεπε για το πανεπιστήμιό μας και θα είναι πάντοτε μέρος αυτού του προγράμματος. Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει στο ΝΒΑ, όμως ο χρόνος θα δείξει. Όλοι χρειάζονται χρόνο για να ωριμάσουν. Ο Παπαπέτρου είναι ένας νεαρός που έπαιξε πέρυσι στο κολέγιο και τώρα είναι επαγγελματίας. Θα χρειαστεί χρόνο, όπως όλοι. Είμαι σίγουρος πως αν δουλέψει σκληρά, μπορεί να φτάσει στο ΝΒΑ».