Οι Πίστονς μπορούν να αξιώσουν τον άτυπο τίτλο της «breakaway» ομάδας της σεζόν, με το ρεκόρ 5-1 να τους φέρνει στην 3η θέση της Ανατολής και να τους δίνει ελπίδες για επιστροφή στα πλέι-οφς. Ο νέος σταρ τους, Αντρέ Ντράμοντ, πάντως, αν και δεν αξιώνει τον χαρακτηρισμό του καλύτερου παίκτης της Λίγκας (Στεφ Κάρι) ή της… ομάδας του (Ρέτζι Τζάκσον, κορυφαίος σκόρερ του Ντιτρόιτ με μ.ο. 23,2π.), είναι ο δεύτερος πιο εντυπωσιακός παίκτης στο ξεκίνημα -μετά τον Κάρι-, μετρώντας μ.ο. 20,3π.-20,3ριμπ.! Ο σέντερ του Ντιτρόιτ αναδείχθηκε μάλιστα κορυφαίος παίκτης της περασμένης εβδομάδας για την Ανατολική Περιφέρεια, ενώ ο Τζέιμς Χάρντεν των Ρόκετς έλαβε την ίδια τιμή για τη Δυτική.

Μάλιστα, ο Ντράμοντ, συνεχίζει την εντυπωσιακή ρέγκιουλαρ-σίζον και με τους 29π.-27ριμπ. που κατέγραψε στη νίκη (ανατροπή 18π. στην 4η περίοδο!) της ομάδας του στο Πόρτλαντ, τα ξημερώματα της Δευτέρας (9/11), έγινε ο 3ος στην ιστορία της Λίγκας με +20π.-+20ριμπ. σε 3 από τα 6 πρώτα παιχνίδια της κανονικής περιόδου, μετά τους Ουίλτ Τσάμπερλεϊν και Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ! Οι φετινοί μ.ο. του είναι οι καλύτεροι σε «αφετηρία» 6 αγώνων μετά το 1970 και τον Τσάμπερλεϊν, ενώ ο Ντράμοντ είναι ο κορυφαίος εν ενεργεία παίκτης με 3 αγώνες με 20/20, ξεπερνώντας τους Ντουάιτ Χάουαρντ, Αλ Τζέφερσον!

Το δικό του ρεκόρ κόντρα στο Τορόντο πέτυχε και ο Ντουέιν Ουέιντ, που έφτασε τους 18.944π. καριέρας και ξεπέρασε στην 51η θέση όλων των εποχών τον Σκότι Πίπεν (Μπουλς, Μπλέιζερς, Ρόκετς), που είχε 18.940. Ο αρχηγός του Μαϊάμι, τρις πρωταθλητής και MVP των Τελικών του 2006, χρειάζεται ακόμη 61π. για να προσπεράσει στην πρώτη 50αδα τον Ντέιλ Έλις. Επιπλέον, ενώ είναι 9ος εν ενεργεία σκόρερ του ΝΒΑ, ο Ουέιντ μπορεί φέτος να φτάσει και στην πρώτη 40αδα, αφού αν ισοφαρίσει την περσινή επίδοση των 1.331π. (μ.ο. 21,5 σε 60 αγώνες), θα βρεθεί στην 39η θέση, ξεπερνώντας παίκτες όπως οι Τομ Τσέιμπερς, Αντόν Τζέιμισον, Τζον Στόκτον.