Ο τίτλος του ΝΒΑ χαρίζει δόξα, «λάμψη». Προσφέρει κύρος και μία σπουδαία μπασκετική υστεροφημία. Προφανώς περιλαμβάνει και χρηματική ανταπόδοση, με μπόνους για τους πρωταθλητές. Ωστόσο, ένα από τα «πριμ» όλων των θριαμβευτών στα επαγγελματικά σπορ των Η.Π.Α. (αλλά και στο NCAA) είναι η καθιερωμένη επίσκεψη στον Λευκό Οίκο και οι τιμές από τον εκάστοτε πρόεδρο. Η φετινή βόλτα των Ουόριορς στην Ουάσιγκτον δεν έκρυβε μόνο το σόου του Στεφ Κάρι με τους 51π. κόντρα στους Ουίζαρντς. Αλλά, την Πέμπτη (4/2), περιελάμβανε και την επίσκεψη στο σπίτι του «πλανητάρχη», που είναι πάντα κάτι ξεχωριστό, αφού ο κ. Μπαράκ Ομπάμα είναι γνωστός λάτρης της «πορτοκαλί θεάς» και θα ήθελε κάποια στιγμή να αποκτήσει και τη δική του ομάδα στη Λίγκα! Μάλιστα, η τιμή που έκανε στην ομάδα του Γκόλντεν Στέιτ ήταν ιδιαίτερη και για εκείνον, αφού ήταν η τελευταία σε ομάδα στο πόστο του, καθώς είναι στο τελευταίο έτος της δεύτερης και τελευταίας θητείας του ως πρόεδρος των Η.Π.Α..

Για τον σταρ της ομάδας του Όκλαντ, Στεφ Κάρι, αυτή δεν ήταν η παρθενική επίσκεψη στον Λευκό Οίκο. Βρέθηκε στην πρωτεύουσα και πέρσι, για φιλανθρωπικό σκοπό, ενώ και το καλοκαίρι, μετά τον τίτλο με τους Ουόριορς, επισκέφθηκε τον Ομπάμα και έπαιξαν μαζί γκολφ. Στη νέα συνάντησή τους, μάλιστα, ο Αμερικανός πρόεδρος θυμήθηκε πως νίκησε τον Αμερικανό γκαρντ και αποκάλυψε ότι «ο Στεφ χρησιμοποίησε σαν δικαιολογία την παρουσία της ασφάλειας και ότι τον τρόμαξαν!!!». Ο «πλανητάρχης» θέλησε να θυμηθεί τους αγαπημένους του Μπουλς και τόνισε, μιλώντας για τον κόουτς του Γκόλντεν Στέιτ και παλαίμαχο γκαρντ των «Ταύρων», Στιβ Κερ, πως «καλωσορίζω έναν παίκτη από την καλύτερη ομάδα όλων των εποχών!». Στη συνέχεια, αφού… μιμήθηκε μπροστά στο βήμα τον χορό του Κάρι στο παρκέ(!), δεν έκρυψε ότι «το σουτ του Κλέι Τόμπσον είναι πιο όμορφο από αυτό του Στεφ!».

Ο Κάρι έφτασε στον Λευκό Οίκο με την σύζυγό του, ενώ έβγαλε δεκάδες φωτογραφίες, όπως και ο Ντρέιμοντ Γκριν, που δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό του για την παρουσία του στο περίφημο Οβάλ Γραφείο! Στην Ουάσινγκτον βρέθηκε και ο μέχρι το καλοκαίρι φόργουορντ/σέντερ του Γκόλντεν Στέιτ, Ντέιβιντ Λι, που συνάντησε τους πρώην συμπαίκτες του, λαμβάνοντας σχετική άδεια από τους Σέλτικς. Η διοίκηση των πρωταθλητών έκανε δώρο δύο φανέλες στον κ. Ομπάμα, με το όνομά του και το Νο44, καθώς είναι ο 44ος πρόεδρος των Η.Π.Α.. Ο Αμερικανός πολιτικός (που πρόσφατα φιλοξένησε στο σπίτι και τους Μπακς του Γιάννη Αντετοκούνμπο), πάντως, αποκάλυψε πως στον Λευκό Οίκο «υπάρχουν πολλοί οπαδοί των Ουόριορς και δεν σταματούν να μου κάνουν πλάκα».