Σίγουρα ζούμε την πιο «τρελή» off-season στο NBA, με την μία «βόμβα» να έρχεται να διαδεχθεί την άλλη. Έτσι, ο Ντουέιν Ουέιντ μετά από 13 χρόνια παρουσίας στο Μαϊάμι αποφάσισε να μην αποδεχθεί την πρόταση τους, και να συμφωνήσει με τους Μπουλς, με τον ίδιο να είναι γέννημα-θρέμμα της πόλης του Σικάγο, γεγονός που πρέπει να έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση.

Ο παίκτης, ο οποίος είναι 12 φορές all star και τρεις φορές πρωταθλητής του NBA, συμφώνησε με τους «Ταύρους» για συμβόλαιο δυο ετών, όπου θα εισπράξει 47,5 εκ. δολάρια, ενώ οι Μπουλς θα πρέπει να αδειάσουν 25 εκατ. δολάρια από το salary cap τους ώστε να μπορέσουν να τον αποκτήσουν, με τους Χοσέ Καλντερόν και Μάικ Ντανλίβι να αποχωρούν.

Ο 34χρονος Ουέιντ, ο οποίος έχει αγωνιστεί σε όλη του την καριέρα στην Φλόριντα, και έχει ρεκόρ στην καριέρα του 23,7 πόντους και 5,8 ριμπάουντ δεν τα βρήκε παρά τα αλλεπάλληλα ραντεβού με την διοίκηση της ομάδας του οντας κυρίως χολωμένος από τη συμπεριφορά της διοίκησης προς το πρόσωπό του, θεωρώντας ότι δεν σεβάστηκε την προσφορά 13 χρόνων στην ομάδα.  Στην συνέχεια είχε επαφή με τους Νάγκετς, όπου η οικονομική πρόταση τον κάλυπτε, αλλά όχι και τα κίνητρα που έψαχνε, για να έρθουν οι Μπουλς και να συμφωνήσουν μαζί του τηλεφωνικά, με τις δυο πλευρές να τα λένε από κοντά το 2010.