Μία από τις αγαπημένες εκφράσεις του Παναγιώτη Γιαννάκη είναι πως «δεν έχει σημασία ποιος αρχίζει ένα ματς μπάσκετμπολ, αλλά ποιος το τελειώνει». Στην περίπτωση των Μπακς αυτό ισχύει, αλλά μία μικρή παράφραση. Όπως το ότι «σημασία δεν έχει ποιος αρχίζει ένα παιχνίδι, αλλά ποιος προσφέρει περισσότερα σε αυτό». Στην τελευταία τοποθέτηση-απορία, η απάντηση είναι ο… πάγκος των «Ελαφιών», που είναι ως τώρα στη φετινή σεζόν ο 2ος αποδοτικότερος. Οι αναπληρωματικοί του Μιλγουόκι προσφέρουν φέτος κατά μ.ο. 45,8π. και μόνο οι παγκίτες των Νάγκετς (με μ.ο. 46) έχουν καλύτερη επίδοση! Οι Μπακς, ομάδα πέρσι με το χειρότερο ρεκόρ στην κανονική περίοδο (15-67) ηττήθηκαν μεν στο Ορλάντο τα ξημερώματα του Σαββάτου (15/11), παρά το ρεκόρ καριέρας του Γιάννη Αντετοκούνμπο, όμως έχουν ρεκόρ 4-5, τη στιγμή που πέρσι χρειάστηκε να φτάσουν στις 6 Δεκεμβρίου και στο 19ο ματς της χρονιάς για να πετύχουν την 4η νίκη τους!

Το καλό ξεκίνημα της ομάδας του Τζέισον Κιντ οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην συνεισφορά του πάγκου τους, με πρωταγωνιστές τον «Αντέτο» και τους Ο-Τζέι Μέιγιο και Τζέριντ Μπέιλες. Ο «Giannis» μετρά φέτος μ.ο. 11,8π. (έχει και 5,3ριμπ.) και είναι ο καλύτερος αναπληρωματικός της ομάδας του στο σκοράρισμα, ενώ ο Μέιγιο βάζει στο παρκέ 11,4π. και ο Μπέιλες 7,2. Ο πάγκος των Μπακς είναι επίσης συνολικά πρώτος σε κοψίματα (3,1 τάπες ανά ματς), δεύτερος σε ασίστ (9,8, μόνο οι Σπερς με 10 έχουν περισσότερες), τέταρτος σε κλεψίματα (3,8) και τέταρτος σε ριμπάουντ (18,1)! Ο κόουτς Κιντ εξήγησε πως «έχουμε συζητήσει από την προετοιμασία πως θέλουμε να έχουμε μία ομάδα με βάθος και όλοι να έχουν την ευκαιρία να παίζουν. Και νομίζω πως αυτό είναι κάτι που το έχουμε πετύχει και το βλέπετε».

Ο Κιντ αποφάσισε να αλλάξει την 5αδα του, φέρνοντας στο βασικό σχήμα τον Ερσάν Ιλιασόβα αντί του Κρις Μίντλτον και με αυτή την απόφαση «κατέβασε» τον ρούκι σταρ του, Τζάμπαρι Πάρκερ, από την θέση «4» στο «3». Ο τεχνικός των Μπακς εξήγησε ότι «δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα είναι βασικός. Υπάρχουν παιδιά που έρχονται από τον πάγκο και βάζουν αμέσως ενέργεια και καλά νούμερα. Η 2η ομάδα μας παίζει πάντα καλά και δυνατά». Ο πρώην προπονητής των Νετς αλλάζει τακτικά και τον παγκίτη σέντερ, δίνοντας μία τη θέση του Σάντερς στο παρκέ στον Ζάζα Πατσούλια και μία στον Τζον Χένσον. Με τον Πατσούλια να αστειεύεται σε δηλώσεις του στο FoxSports και να λέει πως «όταν είμαι εγώ στην αναπληρωματική ομάδα στις προπονήσεις, τα διπλά είναι ανταγωνιστικά και συχνά κερδίζουμε εμείς! Δεν θέλω να πω κάτι άσχημο για τους βασικούς μας, αλλά όποτε θέλουμε τους βάζουμε κάτω!». Ο Μέιγιο, στην 2η σεζόν του στο Μιλγουόκι, τόνισε πως «στο Μέμφις, όπου αγωνιζόμουν πριν έρθω εδώ, η θέση στα πλέι-οφς ήταν σχεδόν σίγουρη και μετρούσε η εμπειρία των βετεράνων. Στους Μπακς υπάρχει πιο νεανική ομάδα και σημασία έχει ο καθένας να αποδέχεται τον ρόλο του. Εγώ, ο Αντετοκούνμπο και ο Ζάζα το έχουμε κάνει και φαίνεται στο γήπεδο».