Ηταν το όνειρό του να πάει στο ΝΒΑ. Και ο Γιώργος Παπαγιάννης το πάλεψε να το κάνει πραγματικότητα. Το είδε να παίρνει σάρκα και οστά. Αφησε τον Παναθηναϊκό και ήταν Νο 13 στο ντραφτ του 2016. Επιλέχθηκε από τους Σανς, αλλά τελικά πήγε στο Σακραμέντο. Δεν έπιασε στους Κινγκς, καθώς είχε γίνει… μπαλάκι ανάμεσα στη Αναπτυξιακή Λίγκα και το ΝΒΑ. Μετακόμισε στο Πόρτλαντ. Τελικά όμως, δεν θα μείνει όχι μόνο εκεί, αλλά στο ΝΒΑ γενικότερα. Ο «Big Papa» βάζει για την ώρα στην άκρη το όνειρό του και γυρίζει στην Ευρώπη. Ο Ελληνας σέντερ αφήνει το ΝΒΑ και την Πέμπτη αναμένεται να πατήσει επί ελληνικού εδάφους.

Ο Παπαγιάννης δεν πήρε τις εγγυήσεις που ήθελε από το Πόρτλαντ. Δεν ζητούσε τρελά πράγματα. Να τον υπολογίζει η ομάδα ήθελε και να μην τον κάνει να ξαναζήσει τον εφιάλτη του… πινγκ πονγκ ανάμεσα στην G League και το ΝΒΑ. Δεν πήρε τις εγγυήσεις και έτσι βάζει στην άκρη προσωρινά το όνειρο του ΝΒΑ και αλλάζει ρότα. Θέλει να γυρίσει πίσω στην Ευρώπη να παίξει στην Ευρωλίγκα με μια μεγάλη ομάδα και όταν νιώσει πως είναι έτοιμος 100% θα δοκιμάσει και πάλι την τύχη του στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.

Ο απολογισμός του

Στην πρώτη του σεζόν στο ΝΒΑ (2016-17) ο Παπαγιάννης παρά το ότι πηγαινοερχόταν στην αναπτυξιακή Λίγκα έπαιξε 22 ματς στο ΝΒΑ με τους Κινγκς με μ.ο. 5.6 πόντους, 3.9 ριμπάουντ, 0.9 ασίστ, 0.8 κοψίματα σε 16΄.1΄΄. Το 2017-18 έπαιξε 16 ματς με το Σακραμέντο με μ.ο. 2.1 πόντους, 2.3 ριμπάουντ σε 7΄.4΄΄. Με το Πόρτλαντ που μετακόμισε στην συνέχεια έπαιξε 1 ματς (4΄) και είχε 2π. 1ριμπ., 2κλεψ.

Συνολικά στα 39 ματς που έπαιξε στο ΝΒΑ είχε μ.ο. 4.1π., 3.2ριμπ., 0.7ασ., 0.6κοψ σε 12’.2΄΄

Ο Παναθηναϊκός

Ο παίκτης είχε ξεκαθαρίσει όταν έφυγε από το τριφύλλι για τις ΗΠΑ, ότι αν γυρνούσε πάλι στην Ευρώπη ο Παναθηναϊκός θα ήταν η πρώτη του επιλογή. Οι πράσινοι δεν έχουν επικοινωνήσει ακόμα με τον παίκτη. Το βέβαια, είναι όμως, ότι η σχέση αγάπης ανάμεσα στις δυο πλευρές παραμένει ζωντανή. Ετσι σίγουρα αναμένονται εξελίξεις στο όλο θέμα.