Μετά, την κατάκτηση του περσινού βραβείου MVP, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο φαίνεται να μην έχει «ταβάνι» καθώς φέτος εμφανίζεται βελτιωμένος από πέρυσι(!) έχοντας το καλύτερο PER(Player Efficiency Rating) στην ιστορία της λίγκας για μία σεζόν με 32.9 στο πρώτο τέταρτο της σεζόν(μετά την εμφάνιση του κόντρα στους Σανς τον ισοφάρισε ο Λούκα Ντόνσιτς σύμφωνα με το Basketball Reference.com).

Παρόλα αυτά, αυτό δεν αποτελεί το μόνο στοιχείο που δηλώνει την ξεκάθαρη βελτίωση του σε όλους τους τομείς. Αρχικά, έχει ανεβάσει στο εξωπραγματικό 77% το ποσοστό του από την «restricted area»(73.5% πέρυσι), ενώ έως τώρα παίρνει περισσότερα ριμπάουντ, μοιράζει περισσότερες ασίστ και είναι πρώτος σε πόντους στον αιφνιδιασμό.

Ακόμη, στο αμυντικό κομμάτι έχει αυξήσει λίγο το μέσο όρο του στα κλεψίματα(1.5), έχει την δεύτερη καλύτερη επίδοση στο δείκτη box plus/minus με +13, ενώ είναι πρώτος σε Defensive Winshares με 1.5(μαζί με Άντονι Ντέιβις).

Απέναντι στους Κάβαλιερς, ο «Greek Freak» ήταν κομβικός με 33 πόντους, 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα, 2 μπλοκ και 11 πόντους στη τελευταία περίοδο. Το σίγουρο είναι ότι ο Γιάννης δεν φαίνεται να έχει «ταβάνι» θυμίζοντας Σακίλ Ο’Νιλ στο ζωγραφιστό και δείχνοντας μία τάση να προσθέτει συνεχώς στο παιχνίδι του.

Tags:
NBA