Αν και αποχώρησε μελαγχολικά από την αγαπημένη του Βοστόνη, ο Πολ Πιρς αναζητά ένα… «ριμπάουντ» στην καριέρα του και μία τελευταία ευκαιρία για έναν τίτλο. Ο μέχρι τον Ιούνιο αρχηγός των Σέλτικς, πέρασε 15 χρόνια στην «Beantown»,μετρώντας μ.ο. 21,8π., αλλά τα ξημερώματα της Τετάρτης (16/10) νίκησε την πρώην ομάδα του όχι με το σκορ, αλλά με τα… ριμπάουντ. Ο 36χρονος φόργουορντ πέτυχε μόλις 4π. (1/5διπ.-0/1τριπ.-2/3βολ.) στο πρώτο του ματς -έστω και ανεπίσημο- κόντρα στους Σέλτικς, αλλά βοήθησε τους Νετς να επικρατήσουν 82-80 χάρη στα 10ριμπ. και τις 5 ασίστ του!

«Ήταν περίεργο που είδα τα πράσινα απέναντί μου», παραδέχθηκε ο Πιρς, εξηγώντας όμως πως «έχω πια προχωρήσει και είμαι αφοσιωμένος στο Μπρούκλιν». Μάλιστα, σχολίασε το νέο ρόλο του στους Νετς, λέγοντας πως «ακόμη ψάχνω να τον βρω! Ξέρω ότι μπορώ να σκοράρω, όμως υπάρχουν καλοί σκόρερ εδώ, όπως ο Ντερόν, ο Λόπεζ και ο Τζόνσον και μακάρι να καταφέρω να βοηθήσω σε άλλους τομείς του παιχνιδιού, με την εμπειρία μου». Το Μπρούκλιν (Λόπεζ 20π.-Μπλατς 14π.), πάντως, πανηγύρισε τη φιλική νίκη χάρη σε 2/2βολ. του Κρις Τζόνσον, στα 7΄΄ για τη λήξη, αφού οι Σέλτικς (ΧάμφριςΓκριν από 12π.) έχασαν την ευκαιρία στα 3΄΄ να στείλουν το ματς στην παράταση, με άστοχο δίποντο του Κόρτνεϊ Λι (14π.-4/13 σουτ)…

Μπορεί η preseason να είναι περίοδος για συμπεράσματα, όμως για την Ουάσινγκτον και τον 2ετή γκαρντ της, Μπράντλεϊ Μπιλ το ματς κόντρα στους Χιτ ήταν ευκαιρία να «χτίσουν» την αυτοπεποίθησή τους. Ο Μπιλ σκόραρε 29π. (6/7διπ.-4/8τριπ.-5/5βολ.) σε 31΄(!) και οδήγησε τους Ουίζαρντς σε μεγάλη νίκη 100-82 επί των πρωταθλητών, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Τζον Ουόλ (13π.-8ασ.) και Τρέβορ Αρίζα (13π.-9ριμπ.). Για το Μαϊάμι, οι ΛεΜπρον ΤζέιμςΝτουέιν Ουέιντ έπαιξαν από 24΄, με τον πρώτο να έχει 10π.-5ασ. και τον αρχηγό 14π.-5ριμπ.. Καλύτεροι των ηττημένων ο Σέιν Μπάτιερ, με 14π.-4/4/τριπ. και ο άλλοτε γκαρντ του Ολυμπιακού, Ρότζερ Μέισον τζούνιορ, με 13π.-3/6τριπ. απέναντι στην πρώην ομάδα του.

Εντυπωσιακή νίκη και για την Οκλαχόμα Σίτι, που μετά τις νίκες σε Μάντσεστερ και Κωνσταντινούπολη, επέστρεψε στις Η.Π.Α. και παρέμεινε αήττητη στα φιλικά, υποτάσσοντας 109-81 το Ντένβερ. Ο μεγάλος σταρ των Θάντερ, Κέβιν Ντουράντ, μπορεί να θέλει φέτος να παίξει και τον ρόλο του δημιουργού, όμως κόντρα στους Νάγκετς (ΡόμπινσονΜίλερ από 10π.) υπενθύμισε πόσο μεγάλος σκόρερ είναι, πετυχαίνοντας 36π. (οι 22 στο ημίχρονο), με 9/12διπ.-4/8τριπ.-6/7βολ.-6ριμπ.-4ασ. σε μόλις… 23΄ συμμετοχή!!! Σεφολόσα και Ιμπάκα είχαν επίσης από 13π. για τους Θάντερ.

Εκτός από τον «εμφύλιο» των Καλάθη-Αντετοκούνμπο και τη νίκη των Ουόριορς επί των Λέικερς στο Πεκίνο, το πρόγραμμα των φιλικών του ΝΒΑ το βράδυ της Τρίτης περιελάμβανε δύο ακόμη αναμετρήσεις. Οι Κλίπερς επικράτησαν 102-96 στο Φοίνιξ, υποχρεώνοντας τους Σανς στην πρώτη ήττα τους στην preseason. Κορυφαίος του Λ.Α. ο Κρις Πολ, με 24π.-9ασ., καλύπτοντα τα κενά των απόντων Γκρίφιν, Μπαρνς, Ρέντικ, Τζέιμισον αλλά και του… κόουτς Ρίβερς, που έμεινε σπίτι λόγω ίωσης (τον αντικατέστησε ο ασίσταντ -και άλλοτε χεντ κόουτς των Σανς- Άλβιν Τζέντρι)! Εξαιρετικοί για τους «Κλιπς» οι Ουίλι ΓκρινΜπάιρον Μάλενς, με 15π. έκαστος, ενώ για το Φοίνιξ ξεχώρισαν οι Ντράγκιτς με 20π.-4/4τριπ., Γκόρτατ, με 12π. και Φράι με 11π.-3/7τριπ… Για τους Σανς, ο άλλοτε παίκτης της Καβάλας, Τζέιμς Νάναλι, που δοκιμάζεται, ήταν βασικός και σε 10΄ είχε 3π.-1/2τριπ.-1 λάθος.

Τέλος, στην (σχεδόν ουδέτερη) έδρα του Κάντον, στο Οχάιο, το Κλίβελαντ υποδέχθηκε τη Σάρλοτ, αλλά «έπεσε» από τις περισσότερες λύσεις των φιλοξενούμενων. Οι Μπόμπκατς είχαν 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων (Χέντερσον 13π., Ουόκξερ 12π., ΜακΡόμπερτς-Σέσιονς από 11π., Γκόρντον 10π.) και νίκησαν 92-74, αφού για τους Καβς ξεχώρισαν μόνο οι Ίρβινγκ και Μάιλς, που πέτυχαν από 15π….