Το διαδικτυακό trash-talking είναι ειδικότητα της… μητέρας του. Ο Ντρέιμοντ Γκριν, ωστόσο, φαίνεται ότι το εξάσκησε ως παίκτης του γυμνασίου κόντρα στον μεγάλο αντίπαλό του στους επερχόμενους Τελικούς του ΝΒΑ ανάμεσα στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς και τους Κλίβελαντ Καβαλίερς. Ο φόργουορντ των πρώτων μάλλον δεν έχει τον ίδιο σεβασμό που έχει ο ΛεΜπρον Τζέιμς για τον Στεφ Κάρι και τα αμερικανικά δίκτυα ανακάλυψαν την Δευτέρα (1/6) προ 5ετίας tweets του, με τα οποία κατέκρινε τον Τζέιμς για την απόφασή του να αφήσει το Κλίβελαντ για το Μαϊάμι. Ο εξαιρετικός φέτος Γκριν και ένας από τους πιο βελτιωμένους παίκτες της κανονικής περιόδου, που τότε ήταν στην τελευταία σεζόν στο high school, πριν την εγγραφή του στο πανεπιστήμιο Μίσιγκαν Στέιτ, είχε γράψει αρχικά μεταξύ άλλων ότι «ο ΛεΜπρον έχει καυτό νερό στις φλέβες του».

Στην συνέχεια ανέφερε πως «ο Κόμπι ήδη νικά το σουτ του Ντουράντ και ο ο Τζέιμς θέλει να κερδίζει επιθετικά φάουλ. Αυτό διαχωρίζει τους πρωταθλητές από τους ηττοπαθείς!» και «οι Χιτ δεν θα νικήσουν με τον ΛεΜπρον γιατί και εκείνος και ο Ουέιντ θέλουν την μπάλα στα χέρια τους. Οι Λέικερς είναι ακόμη οι καλύτεροι στη Λίγκα». Συμπλήρωσε, με tweet πριν τη «Απόφαση» του Τζέιμς, ότι «ο ΛεΜπρον θα φύγει από τους Καβς αν δεν κερδίσουν και φέτος, Αρα θα φύγει σίγουρα, γιατί οι Καβς δεν θα νικήσουν…». Το πιο «βαρύ» σχόλιο ήταν εκείνο που σημείωνε πως «ο ΛεΜπρον είναι γκέι γιατί ξέρει πως δεν μπορεί να οδηγήσει ομάδα στον τίτλο», καταλήγοντας ότι «ο Κόμπι έχει ένα δαχτυλίδι λιγότερο από τον Τζόρνταν και ο ΛεΜπρον δύο λιγότερα από τον Σάσα Βούγιατσιτς (σ.σ.: Σλοβένος, πρώην γκαρντ των Λέικερς)». Η μητέρα του Ντρέιμοντ Γκριν, Μέρι Μπάμπερς-Γκριν, πάντως, απάντησε στην αποκάλυψη των σχολίων, γράφοντας στο twitter πως «όλοι εσείς που σκαλίζετε παλιά tweets, πηδήξτε στην λίμνη! Άνθρωποι σαν εσάς καταστρέφουν τα social media»

Ο ΛεΜπρον πιθανότατα θα απαντήσει μέσα στο παρκέ, εκεί όπου ο Γκριν, πάντως, δεν θα συναντήσει τον τραυματία σταρ του Κλίβελαντ, Κέβιν Λαβ. Ο τελευταίος τραυματίστηκε στον 4ο αγώνα του 1ου γύρου των πλέι-οφς στον ώμο, από σύγκρουση με τον Κέλι Ολίνικ των Σέλτικς και χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, με φήμες ότι δεν θα φορέσει ξανά τη φανέλα των Καβαλίερς. Ο πρώην ηγέτης της Μινεσότα μπορεί να γίνει free-agent από την 1η Ιουλίου κι ενώ οι φήμες δίνουν και παίρνουν ότι θα προτιμήσει να αλλάξει ομάδα και να υπογράψει σε μία εκ των Λέικερς, Σέλτικς και Ρόκετς, ο ίδιος το διέψευσε την Δευτέρα, δηλώνοντας στην ιστοσελίδα Cleveland.com πως «περιμένω ότι στο πρώτο ματς της επόμενης σεζόν θα είμαι στο Κλίβελαντ»! Ο Λαβ μπορεί να μείνει ελεύθερος, με opt-out του συμβολαίου του, το οποίο προβλέπει απολαβές 16,7εκατ.δολ. για την επόμενη χρονιά… Στο μεταξύ, ο Λαβ δεν είχε κρύψει τον εκνευρισμό του για τον τραυματισμό του από τον Ολίνικ, όμως φαίνεται ότι οι δου τους τα βρήκαν. Ο σταρ των Καβς ηρέμησε μία εβδομάδα μετά το περιστατικό και έστειλε ένα μήνυμα στο κινητό του Καναδού φόργουορντ των Σέλτικς, γράφοντας: «Αρχικά ήμουν πολύ νευρικός από την ένταση. Όμως όλα είναι καλά. Ήταν μία δυνατή φάση και προχωράμε».